Két játéknap után veretlenül léphetett pályára a Szombathelyi Haladás a Merkantil Bank Ligában. A Csákvár elleni döntetlen és a Nyíregyházán kiharcolt három pont után ismét hazai környezetben bizonyíthattak Németh Szabolcs tanítványai. Ezúttal vérbeli zöld-fehér rangadó várt a szombathelyiekre, hiszen a Győri ETO FC látogatott a Rohonci útra.

Több sérült játékosra sem számíthatott a hazaiak mestere, de ez nem látszott a vasi klub játékán. A kezdeti tapogatózást követően a Haladás ragadta magához a kezdeményezést. Ráadásul sokkal aktívabbak voltak a támadóharmadban. Ennek eredményeként majdnem a vezetést is megszerezték a hetedik percben, amikor Derekas közeli fejese a kapufát érintve került a játéktéren kívülre.

A kezdeti lendületes játék után visszább vettek a csapatok és a győriek is vezettek néhány kósza akciót. Igazán nagy helyzetet nem tudtak felmutatni a csapatok, bár a szombathelyiek támadásaiban volt több veszély. A 31. percben pedig góllá érett a hazaiak előnye. Egy jobbról érkezett beadást Kovácsik öklözte rá Hursánra a játékszert, aki azt besodorta testével a kapuba.

Szinte azonnal egyenlített a Győr, Németh Milán adta el a labdát, amire az ex-szombathelyi Kiss Bence csapott le és hozta kihagyhatatlan helyzetbe Borsost. Már mindenki a szünetet várta, mégsem maradt a döntetlen állás: szabadrúgáshoz jutott a vasi klub, Sipos Zoltán tekerése irányt változtatott a sorfalon, ami a hálóban kötött ki. Hasonlóan izgalmas folytatást ígért a találkozó.

A szünet után a vendégek megpróbáltak ritmust váltani. Előbb taktikailag, majd szerkezetileg alakították át játékukat, cserékkel próbált frissítani a vendégek trénere. Hiába azonban minden erőlködés, nem sikerült a győrieknek akaratukat érvényesíteni. Bár a labdát többször jól megtartották és igyekeztek helyzeteket kialakítani, ez nem mindig sikerült az eltervezett módon.

Az utolsó percekre még elkeseredettebbé váltak a vendégek, kapkodóvá vált a játékuk. Ezzel szemben a szombathelyiek magabiztosan védekeztek és igyekeztek kontrából bebiztosítani a győzelmet. Újabb találat azonban nem esett, ami azt jelentette, hogy nemcsak a három pontot gyűjtötte be a vasi alakulat, hanem továbbra is őrzi veretlenségét a Merkantil Bank Ligában.

Szombathelyi Haladás – Győri ETO FC 2-1 (2-1)

Haladás: Verpecz – Simut L., Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Molnár R. (Bartusz D.), Sipos Z. (Nyíri V.), Hursán Gy., Derekas Z. – Borvető Á. (Lencse L.), Doktorics Á. (Horváth R.).
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Hursán Gy. (31′), Sipos Z. (45+1′) illetve Borsos F. (38′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!