A pénteken megrendezett sajtótájékoztatón Horváth Vilmos, a Szombathelyi Dobó SE elnöke köszöntötte a müncheni atlétikai Európa-bajnokságra kiutazó lelkes küldöttség tagjait és a sajtó megjelent képviselőit.

A már-már történelmi eseményeket felidézendő, Horváth Vilmos az 1998-as EB-re emlékeztetett, ahol hárman képviselték a Dobó SE színeit. Összességében, az eddigi kontinens-viadalokon
3 arany 2 bronzérem került a szombathelyi dobók nevei mellé, közülük is kiemelkedik Pars Krisztián, aki kétszeres Európa-bajnokként utazik immár ötödik kontinens-viadalára.

Rekordnak számít, hogy 4 kalapácsvetővel lehetünk Münchenben, ahol minden bizonnyal magas színvonalú EB-t láthatnak az atlétika szerelmesei – tette hozzá a Dobó SE elnöke.

Ezt követően Németh Zsolt, a Dobó SE vezetőedzője Gyurátz Rékával szemben megfogalmazott elvárásait tudhattuk meg. Ezt élőben közvetítettük közösségi oldalunkon, most ITT újra megnézheted!

Gyurátz Réka hozzátette, hogy szeretné, ha a döntőbe jutna, ott pedig a minél jobb, lehetőleg a 70 méter feletti eredményt elérje, aztán, hgy ez majd hányadik helyezést eredményez, majd Münchenben kiderül.

A férfiakkal, Pars Krisztiánnal, Rába Dániellel és Halász Bencével szembeni várakozásait is megfogalmazta a vezetőedző. Ezt IDEkattintva nézheted meg újra.

Pars Krisztián reakciójában kiemelte, hogy a döntőbe kerülés, illetve az idei legjobb eredmény, vagyis a 74-75 méteres távolság elérése a célja. Rába Dániel is nagyon várja már az EB-t.

A legjobbat szeretném hozni, ehhez pedig Istenben, hogy sikerül ezt elérnem – tette hozzá.

Halász Bence konkrét elérendő helyezést nem mindott, de megtudtuk tőle, hogy szeretne újra 80 méter fölé kerülni és, ha lehet egyéni rekordot elérni.

Németh László edző is optimistán várja az EB-t, mint hangsúlyozta, valamennyi kiutazó sportoló jó formában várja, hogy dobókörbe léphessen.

A szombathelyi dobóatléták vasárnap délelőtt még Szombathelyen edzettek, majd a 14.30-as Bécs-München járattal repültek ki az Európa-bajnokság helyszínére.

A verseny időrendje szerint, kedden, azaz ma a hölgyek selejteznek, majd szerda délelött a fiúk is dobókörbe állnak, ők ekkor selejteznek, este pedig minden bizonnyal Gyurátz Rékával a női döntő következik. Csütörtök este lesz a férfiak fináléja, ahová elvileg 73.28-cal már be lehet majd kerülni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!