A mögöttünk hagyott hétvégén végre megkezdődtek a megyei labdarúgó bajnokságok, az első osztály küzdelmei pedig a következőképpen alakultak.

Nem sikerült jól az újoncok számára az első kör, a Csepreg a Rábapatytól, a Söpte a Vasvártól, míg a Szarvaskend a Körmendtől szenvedett vereséget. Utóbbi derbi a játéknap legnagyobb arányú sikerét jelentette.

A Körmenden és a Vasváron kívül nem született hazai siker, döntetlenből is csak egy: a forduló rangadójaként beharangozott Haladás – Celldömölk. A két gárda összecsapása sok gólt, és igazságos pontosztozkodást hozott.

A nyár során szerződtetett fiatalok jelentették a Király SE számára a különbséget Táplánban, így a 2022/23-as kiírás legfőbb esélyeseinek tartott szombathelyiek remekül kezdték a szezont.

A vártnál nagyobb ellenállást okoztak a sárvári fiatalok a Vép együttesének, de lelkesen futballozó hazai alakulatnak így sem sikerült pontot rabolnia.

Kevés helyzetet és nem túl magas színvonalat hozott a Jánosháza – Répcelak derbi, melyen a vendégek bizonyultak jobbnak egyetlen találattal.

A nyáron még az első osztályú indulás is kérdéses volt a bükiek számára, így már az is hatalmas siker, hogy sikerült összeszedniük megfelelő létszámú játékost a rajtra, az összeszokásra viszont még várni kell. A Szentgotthárd idén is szeretne megmenekülni a kiesés elől, amelyre jó esélyük lesz, ha továbbra is szorgosan gyűjtögetik a pontokat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!