Javában zajlik Münchenben a Multisport Európa-bajnokság, így az atléták is számot adtak tudásukról. Mint ismert Gyurátz Réka hetedik helyen végzett a női kalapácsvetésben, csütörtök este pedig ismét egy, a Szombathelyi Dobó SE kötelékébe tartozó nehézatléta lépett dobókörbe. Rendkívül erős mezőny biztosította helyét a nyolcas döntőben, nehéz volt megjósolni a végső sorrendet.

Az időjárásnak köszönhetően később kezdődött az esti program. Az eső áztatta dobókörhöz jól alkalmazkodott Halász Bence, aki 80,92 méterrel rukkolt ki és a negyedik körig az élen állt. Fajdek ezúttal gyengébb napot fogott ki, aki nem tudta megszorítani magyar riválisát. Azonban akadt egy versenyző, aki a hajrában alaposan meglepte a mezőnyt.

A lengyelek tehetséges versenyzője, Wojciech Nowicki megelőzte Halász Bencét, aki a világ idei legjobbjával – 82 méteres – dobásával lett aranyérmes. A szombathelyi kalapácsvető a fináléban egyébként megdöntötte 80,15 méteres egyéni csúcsát, amelyet a eugene-i világbajnokságon 2022 nyarán. A vb- és Eb-bronzérmet követően már ezüst medálja is lett a kontinensviadalon a magyar versenyzőnek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!