2024. április 23, kedd
Kezdőlap Gyorshírek 13:00 – Továbbra is csapat nélkül a korábban Szombathelyen is megforduló tréner

13:00 – Továbbra is csapat nélkül a korábban Szombathelyen is megforduló tréner

A legutóbb az NB III-as Sopront irányító, a csapattal a harmadosztályból kieső Mátyus János neve a csakfoci.hu írása szerint több NB II-es és NB III-as klubnál is felmerült a bajnoki rajt előtt, a 47 éves szakember azonban egyelőre továbbra is csapat nélkül van.

 Az edző neve többek között azért is merülhetett fel nem egy magyar csapatnál, mert előszeretettel dolgozik fiatal játékosokkal. Korábbi állomáshelyein bátran adott lehetőséget fiatal tehetségeknek. Rossz nyelvek szerint Sopronban nem egészen voltak elégedettek a munkásságával, így biztosan nekik is szeretne bizonyítani a korábban Szombathelyen is dolgozó edző.

Nála robbant be például a Haladásnál 18 évesen és kezdte el ontani a gólokat Tóth-Gábor Kristóf, akire azonnal lecsapott a Honvéd, de Mocsi Attilát is említhetjük, aki 20 évesen a Hali alapembere volt, jelenleg a ZTE játékosa. A csakfoci.hu azt is hozzáteszi, hogy a gólerős Tóth Dávid, aki védő létére Szombathelyen gólokat és gólpasszokat jegyzett és ma már a Kecskeméttel az élvonalban szerepel, szintén Mátyus “találmánya”.

Máyus korábban az NB I-ben dolgozott a Lombard Pápánál, Nyíregyházán, majd 2019 végén kiesőhelyen vette át és benntartotta az NB II-ben a Haladást. Tavaly ősszel a Sopront irányította.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!