ITT írtunk a szombathelyi amatőr tenisz csapatbajnokság újraindítására tett kezdeményezésről és a legutóbbi forduló eredményeiről.

Érdemes tudni, hogy a tavasszal közzétett felhívásra 12 teniszcsapat nevezett, akik két kategóriában (férfi nyílt amatőr és férfi +50 évesek amatőr) versenyeznek azóta is.

Palotai Zoltán főszervezőtől megtudtuk hogy az egyes kategóriákon belül minden csapat játszik mindenkivel (a „klasszikus”: 2 szingli és egy páros). A nyílt kategóriába 4 csapat nevezett, itt duplán, kétszer is megmérkőznek egymással a csapatok. Összesen közel 120 mérkőzést bonyolítanak le.

 

Az első fordulót még május 13-án rendezték meg a pompás feltételeket biztosító Savaria Tenisz-Centrumban. A mérkőzések a pénteki délutánokra lettek kijelölve, de a szervezők és a Késmárk utcai Tenisz-centrum is igyekeznek – lehetőség szerint – a versenyzők (csapatok) igényeihez alkalmazkodni.

Most jöjjenek a legutóbbi, augusztus 12-i forduló eredményei!

A +50-es kategória két – a végső jó helyezésekre is esélyes – ismert játékosokból álló csapat mérkőzése volt, amelyen a Palatinus együttese (Kiss Ferenc, Hajszán Imre, Polyák Kálmán, Palotai Zoltán) magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott az NLG (Bilics László, Boros Csaba, Birosz Béla, Szalay Zsolt) csapata ellen.

Folytatás pénteken, augusztus 19-én délután!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!