Még csak hétfőn kezdődött meg a férfi futsal NB 1-es bajnokság őszi idénye, máris a második mérkőzésére készült a Haladás VSE. A nyitányon a jó erőkből álló Kecskemét látogatott el a vasi megyeszékhelyre, ahol gólzáporos döntetlent ért el a zöld-fehér együttes. Az idény eleji formát szerette volna egy sikerrel feledtetni Veszprémben a címvédő.

Hiába azonban az elszántság, már rögtön a találkozó első percében hátrányba került a Haladás. Agresszív letámadás hozta meg az eredményt, miután egy labdaszerzés után Kártik talált közelről a kapuba. Bár a szombathelyiek igyekeztek támadólag fellépni, de a játékrész közepén kettőre nőtt a hazaiak előnye.

A  vendégek egy időkérést követően rendezték a sorokat és az utolsó percekben egyértelmű volt a vasi mezőnyfölény. Dróth és az új szerzemény Rutai góljaival sikerült egalizálni az eredményt. A szünet után viszont ismét a Veszprém akarata érvényesült a hazai szurkolók örömére.

A magabiztos védekezésre építő házigazda veszélyes ellenakciókat vezettek és ebből többször is sikerült bevenni a vasi kaput. Bár a vendég oldalon betalált Arnon is, aki szintén a nyári időszakban érkezett Szombathelyre, de ez csak szépség tapasz volt. A veszprémi támadók ugyanis rendkívül precízek és eredményesek voltak ezen az estén, így nem volt kérdés a győztes kiléte.

Az utolsó percekre mindent egy lapra feltéve próbálkozott a Haladás, hogy faragja hátrányát, de ez nem sikerült. A Veszprém büntetőből is bevette Gyimesi kapuját. A 7-3-as eredményt az utolsó percben állította be a házigazda, miután Gavrilovic estében passzolt a kapuba.

1.Futsal Club Veszprém – Haladás VSE 7-3 (2-2)

Haladás: Gyimesi –  Hajmási, Dróth, Dávid, Arnon.

Csere: Homlok – Kovács, Szalmás, Knizs, Henrique Diniz, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Rutai.

Gólszerző: Oliveira 2, Fridrich 2, Kártik, Molnár, Gavrilovic illetve Dróth, Rutai,  Arnon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!