Közösségi oldalunkon adtunk először hírt arról,  hogy Bence a szerdai selejtezőben már elsőre megdobta a fináléba dobáshoz szükséges szintet. Aztán a csütörtök esti fináléban sokkal nehezebb körülmények között kellett Halász Bencének dobókörbe lépnie.

Történt ugyanis,  hogy a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője a Münchenre lecsapó vihar miatt,  csak csúszással  kezdhetett a Döntőben. MIndez azonban őt nem zavarta meg,  hiszen rögtön 78,20 méteres dobással kezdett.

Sőt,  a második kísérletére hat centimétert még javítani is tudott ezen az eredményén, amivel Wojciech Nowicki és Mykhaylo Kokhan mögött továbbra is harmadikként állt. Majd jött a harmadik dobás, ami egészen fantasztikusan sikerült. Bence rendkívül nyugodtan készülődött,  aztán besétált a körbe,  lendületesen forgott, majd elengedte a szert,  ami egészen 80,92 méterig nem is ért talajt. Egyéni csúcs!!! Ezzel átvette a vezetést Nowickitől, ami után hihetetlen izgalmak vártak ránk a verseny hátralévő részére.

Az olimpiai bajnok lengyel rivális ráadásul rögtön ezután nagyon közel dobott Bencéhez. 80,91 méterével egy centire meg is közelítette magyar riválisát, de megelőzni ekkor még nem tudta őt.

Nem úgy a negyedik körben, amikor kereken 82 méterre repítette a szert, ami a világ idei legjobb eredménye is lett egyben. Ezzel Bence a vezetést ugyan elveszítette, de még volt két kísérlete a fordításra.

Németh Zsolt és Németh László tanítványának ötödik dobása 78,46 méter lett, az utolsó kísérletét pedig a hálóba dobta, így végül a nagyon előkelő 2.helyen végzett,  ezüstérmes lett.

“Elképesztő, hogy ez most így sikerült. Nagyon örültem a dobásomnak, elképesztően ezős mezőnyben lettem ezüstérmes. Az eső miatt húszperces csúszással tudtuk csak megkezdeni a versenyt. A nedves, csúszós körülmények néha felgyorsítják a dobókört, most picit lelassították. Az volt a döntő tényező, hogy ki tud ezeken a körülményeken felülkerekedni.” – mondta az M4Sportnak boldogan Halász Bence, aki 2018-as bronzérme után rögtön a következő Eb-n is felállhatott a dobogóra.

Bence az ezüstös éjszaka után nekünk is boldogan mondta el gyorsértékelését.

–  Elképesztő verseny volt,  amelyet a hihetetlen erős mezőny mellett a nagyon nehéz körülmények is speciálissá tettek. A harmadik sorozatban, egyszerűen el sem hittem, amikor kiírták hogy mekkorára sikerült –  fogalmazott az újdonsült EB-ezüstérmes.

 

A Szombathelyi Dobó SE müncheni különítménye vasárnap érkezett vissza Szombathelyre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!