A hétvégén ismét dartsnyilak szálltak a Haladás Sportkomplexumban, ahol ismét egymásnak adtak randevút a térség legjobb versenyzőit. Ezúttal a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját rendezésű versenysorozatának, a Goldfisch Opennek a hatodik fordulóját bonyolították le. Minden tekintetben különleges volt ez az erőpróba.

Egyrészt 33 versenyző állt tábla elé a győzelem reményében – közte egy 11 éves kisfiú és két hölgy is, másrészt komoly hiányzók is akadtak. A legnagyobb név köztük Dobos Dávid volt, aki az összetett pontverseny élén állt, de egy utápótlás erőpróbán vett részt Szolnokon. Így üldözői előtt komoly lehetőség nyílt, hiszen egy eredményes szerepléssel komolyan faraghattak a hátrányon.

A lebonyolítás menetét ezúttal sem bolygatták meg a szervezők, így először csoportkörökre került sor, ahol a résztvevők körmérkőzések során döntöttek a továbbjutást érő helyekről. Jól tért vissza sérüléséből Németh Albert, aki kisebb kihagyás után a legjobb nyolc közé jutásnál kényszerült fejet hajtani. Hasonlóan remek napot fogott ki Csóka András és Kozmor József is, akik a negyeddöntő során veszítettek riválisukkal szemben.

A legjobb négy között Kámán Csongor és Kámán Lehel került szembe egymással, a két testvér nagyot csatázott, utóbbi viszont jobban bírta a nyomást, így 4-0-ás győzelemmel lépett a döntőbe. A másik ágon a körmendi színekben induló Takács Zoltán szintén 4-0-ás sikerrel győzte le Győrvári Gergőt. Izgalmas döntőt ígért a két nagyszerű formában lévő versenyző párharca és nem is kellett csalatkoznia a nézőknek.

Takács már 3-1-re is vezetett, egyetlen leg választotta el az aranyéremtől. Kámán Lehel viszont előbb kiegyenlített, majd egy 108-as kiszállóval megfejelve teljesítményét a döntő játszmát is bezsebelte. A játéknap aranyérme mellett annak is örülhet a Szombathelyi Darts Club versenyzője, hogy ezzel a sikerrel átvette a vezetést Dobos Dávidtól az összetett pontversenyben.

GoldFisch Open – 6. forduló

1. Kámán Lehel
2. Takács Zoltán
3-3. Győrvári Gergő és Kámán Csongor

Összetett pontverseny
1. Kámán Lehel – 124 pont
2. Takács Zoltán – 120 pont
3. Dobos Dávid – 112 pont
4. Ágoston Károly – 84 pont
5. Kovács Zsolt – 60 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!