Augusztus utolsó hétvégéjén sem marad kiemelt sportrendezvény nélkül a vasi megyeszékhely. A Magyar Repülő Korong Szövetség szervezésének eredményeként Szombathelyen bonyolítják le a Nemzetek Kupája elnevezésű nemzetközi erőpróbáját, amely a szakág egyik fontos versenyének számít. Annak fényében, hogy az elmúlt hetekben szép eredményeket értek el a magyarok, még inkább érdemes lesz kilátogatni a rendezvényre.

A COVID járvány alaposan átszabta a repülő korong szakág versenynaptárját is, így szinte egymást érték az erőpóbák. Idén nyáron egyetlen helyszínen bonyolították le az U17-es Európa-bajnokságot valamint az U20-as Világbajnokságot is. A lengyelországi Wroclaw-ban 2022. augusztus 6-13. között az utánpótláskorosztály legnagyobb ígéretei bizonyíthattak.

A magyar válogatott sportági nagyhatalommá nőtte ki magát, mert mindkét korcsolyortban aranyérmes lett. Ráadásul az U20-as csapatból nem lesz kiöregedő játékos, amely bíztató a folytatást nézve. A hétvégén pedig öt válogatott látogat a vasi megyeszékhelyre, hogy a Király Sportlétesítményben megrendezendő Nations Cup-on részt vegyenek.

A kiváló erőpróbán a korosztályos válogatottban is bizonyított játékosokból álló nemzeti együttesnek nem lesz könnyű dolga. Ezúttal a szlovákok, a szlovének, a bolgárok és a románok válogatottja vesz részt a tornán a győzelem reményében. Aki pedig szeretne egy igazán látványos sportcsemegét látni, látogasson ki a Király Sportlétesítménybe szombaton és vasárnap is.

Válogatott Magyarország a Nations Cup-n 2022-ben: Halász Júlia (kapitány U20 világbajnok), Kollár-Nagy Melinda (U20WCh), Takács Luca (U20WCh), Paksai Luca Sára (U17Európa-bajnok csapatedző), Csepi Nikolett (U17Európai ezüstérmes), Tóth Eszter (U17ECh), Lénárt Hanna (U17ECh), Paksai Márton (U20WCh csapatedző), Harsányi Jonatán (U20WCh), Tóth Bence (U20WCh), Benkő László (U20WCh), Klement Ferenc (U17ECh).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!