Nagy volt a fogadkozás a Szombathelyi Haladás labdarúgói részéről, akik bár jól kezdték a 2022/2023-as szezont, a legutóbbi két bajnoki forduló során vesztesként hagyták el a pályát. A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a jó erőkből álló Soroksár látogatott a vasi megyeszékhelyre, amely ráadásul a Ferencváros fiókcsapataként több nemzetközi rutinnal felvértezett futballistával érkeztek.

Nem ijedt meg ellenfelétől a szombathelyi együttes, amely nekiesett riválisának. A támadó fellépés több helyzetet is hozott magával. A 3. percben Bonjsak bombázott közelről kapura, Holczer viszont a felsőlécre tolta a labdát. Néhány minutummal később pedig már a kapus is tehetetlen volt, Molnár viszont hiába passzolt a hálóba, lesállás miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Bosnjak a 10. percben ismét gólhelyzetbe került, éles szögből leadott kísérletét viszont védte a vendégek hálóőre. Az első negyedórás nyomást átvészelte a Soroksár, majd fokozatosan át is vették a kezdeményezést, ami előbb csak labdatartásban nyilvánult meg, később viszont a helyzetek számában is. A félidő hajrájához közeledve aztán megszületett a találkozó első gólja is.

Lovrencsics fejesét követően sarokrúgást ítélt a játékvezető, a jobbról érkező beadást ismét a soroksári szélső bólintotta kapu irányába – ami ezúttal be is akadt a hosszú sarokba. A szünetig már nem változott az eredmény, így sokkal nagyobb erőbedobásra volt szükség a pontszerzésre a Haladás részéről. Ennek eleget is tettek a szombathelyi játékosok a 15 perc szünetet követően.

A védelem stabilabban állt a lábán és a támadóharmadban is jobban koncentráltak a vasi labdarúgók. Ennek eredményeként a 62. percben Bosnjak egalizált, a szombathelyi védő csapata legjobb teljesítményét nyújtotta a vasárnap esti derbin. A csereként beállt Alban Tajpi futott el a szélen majd Bosnjak Pedrag elé tálalt, aki nem hibázott. A folytatásban mindkét vezetőedző többet is cserélt, ezzel újabb lendületet próbáltak biztosítani együttesük számára a hajrára.

Úgy tűnt, hogy amelyik csapat megszerzi az összecsapás harmadik találatát, az egyben a győzelmet ígéri. Bár helyzeteket dolgoztak ki mindkét kapu előbb a főszereplők, újabb találat már nem született. Így be kellett érnie a csapatoknak a pontosztozkodással, amely a vendégek számára kedvezőbb eredmény. A Haladás szurkolói azzal vigasztalódtak, hogy két vesztes meccs után remizett a zöld-fehér gárda.

Szombathelyi Haladás – Soroksár 1-1 (0-1)

Haladás: Verpecz I. – Lucas Simut, Devecseri M., Németh M., Bosnjak P. (Horváth R.) – Sipos Z. (Taipi), Csilus T. (Derekas Z.), Csernik K., Hursán Gy. – Molnár R., Lencse L. (Tóth M.).
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Bosnjak P. (62′) illetve Lovrencsics B. (38′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!