A Hali vasárnapi ellenfele, a Soroksár SC 2-2 győzelemmel és döntetlennel, valamint 1 vereséggel jelenleg a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

Az FTC fiókcsapata tehát jól szerepel eddig a bajnokságban, a sárga-feketék a nyitányon odahaza 3-1-re verték a Kozármislenyt, majd 2-1-re nyertek Diósgyőrben. Ezt követően hazai pályán 2-2-re végeztek a Csákvárral, aztán 4-2-re kikaptak Nyíregyházán, legutóbb pedig a Haraszti úti pályájukon gólnélküli döntetlenre végeztek az ETO-val. Lipcsei Péter együttesében több, NB I-es múlttal rendelkező futballista is szerepel, a kapus Holczer Ádám, a mezőnyjátékosok közül pedig például Hudák Martin, Vági András, Haris Attila, Korozmán Kevin, Lovrencsics Balázs és a házi góllövőlistát négy találattal vezető Lőrinczy Attila.

Az elmúlt szezonban mindkét Haladás-Soroksár bajnokit a sárga-feketék nyerték, Soroksáron 1-0-ra – ez volt a Haladás első veresége a bajnokságban – Szombathelyen szintén 1-0-ra nyert Lipcsei Péter együttese.

A Hali is jól kezdte a bajnoki szezont, aztán becsúsztak a nem várt vereségek. A Csákvár elleni hazai iksz után, Nyíregyházán és az ETO ellen a Rohonci úton is megszerezte a 3 pontot Németh Szabolcs veeztőedző csapata. Ezt követően a Szeged ellen hazai körülmények között, majd Siófokon is 1 gólos vereséget szenvedtek a zöld-fehérek, így jelenleg 7 ponttal a 11. helyen állnak.

A mérkőzés előtt Mészöly Géza szakmai igazgató nyilatkozott a klub honlapjának.

– Úgy érzem a játékosok átérzik a mérkőzés jelentőségét és nagyon fókuszáltak. Ez lényeges is, hiszen akkor tudjuk a szurkolóinkat újra magunk mellé állítani, ha éreztetjük, hogy az első pillanattól megmutatjuk, előre akarunk menni, győzni akarunk, motiváltak vagyunk. Szurkolóink nélkül nem lesz győzelem a Soroksár ellen, ezért megkérek mindenkit, hogy ezúttal is buzdítsanak bennünket. Készen állunk a bajnoki meccsre és bízom benne, hogy mindenki a maximumot nyújtja majd Lovrencsicsék ellen. Nagyon játszós csapat a Sori, de, ha odafigyelünk a védekezésre és a támadásaink is hatékonyan érnek véget, akkor itthon tarthatjuk a 3 pontot. Képesek vagyunk arra, hogy legyőzzük a Soroksárt, az elvárás reális – fogalmazott Mészöly Géza.

A Haladás – Soroksár meccs 17.30-kor kezdődik, de az összecsapást a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. és a HungarySport Kft megállapodása értelmében 45 perc csúszással, tehát az 1. félidő lefújását követően, kb. 18.15-től közvetítjük. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!