Megkezdődött Németországban a férfi kosárlabda Európa-bajnokság, amelyen ismét részt vesz hazánk válogatottja is. A felkészülési időszakot követően több egykori és jelenlegi szombathelyi illetve körmendi játékos is meghívót kapott. Ugyanakkor nem került könnyű csoportba Magyarország, komoly riválisok ellen kell helyt állniuk és kiharcolni az esetleges továbbjutást is.

Elsőként az NBA-ben pattogtató Nurkic vezette Bosznia-Hercegovina került szembe Ivkovics Sztojan együttesével. Nagyon koncentrálva kezdte a találkozót a magyar válogatott, amely Hanga pontjaira építette előnyét. Védekezésben sikerült az ellenfél kulcsjátékosait kivenni a játékból, így magabiztos vezetéssel a birtokban vágott neki csapatunk a második negyednek is.

Ekkor már Vojvoda vette hátára a válogatottunkat és hibátlanul célzott távolról valamint közelről is. Bár Musa vezérletével sikerült átmenetileg fordítania a bosnyákoknak, a nagyszünetben teljesen megérdemelten állt a 46-45-ös magyar vezetés az eredményjelzőn. A pihenőt követően viszont kapkodóvá és pontatlanná vált csapatunk játéka, amely ráadásként pontatlanul tüzelt mezőnyből.

Keller két gyors labdaeladásából fordított a bosnyák válogatott, Nurkic és Musa pedig ellenállhatatlan volt a palánk közelében. Időszakosan magára talált a magyar együttes, a találkozó ezen szakaszában Eilingsfeld volt kifejezetten ponterős. Ugyanakkor a rengeteg eladott labda és támadólepattanók megpecsételték Ivkovics mester tanítványainak sorsát. Válogatottunk legközelebb Szlovénia ellen játszik szombaton késő este.

Bosznia-Hercegovina – Magyarország 95-85 (17-23, 28-23, 28-17, 22-22)

Magyarország: Vojvoda 15/9, Hanga 16/3, Benke 20/9, Allen 5/3, Keller 5.
Csere: Eilingsfeld 12/3, Hopkins 7, Váradi 3/3, Perl 2.
Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan

Bosznia-Hercegovina legeredményesebb játékosai: Musa 19/3, Nurkic 19/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!