A napokban járta be a sportsajtót a hír, hogy az Audi is beszáll a Forma 1-be 2026-tól, a cég pedig már be is mutatta járgányát a nagyközönségnek. 

Az is több mint valószínű, hogy a Sauber lesz az első számú partnerük, így a jelenlegi Alfa Romeo istálló néhány év múlva már négy karikát visel majd magán.

Természetesen már mennek a találgatások, hogy vajon kik lehetnek majd a pilóták adott esetben, a vezess.hu beszámolója szerint pedig Bottas nem zárkózna el az ötlettől. 

A lap szerint Valtteri Bottas figyelemmel kíséri az eseményeket, és reményeket fűz a projekthez. “Nem látom, miért ne harcolhatna győzelmekért ez a csapat. Az infrastruktúra és a tudás a legmagasabb szinten van. A topcsapatokhoz képest csak annyi a különbség, hogy nekik több emberük van” – mondta a 33 éves pilóta.

“El tudom képzelni, hogy 2026-ban még a rajtrácson leszek. Sokat tudok még nyújtani” – tekintett előre Bottas.

Az Audi részéről egyébként a bejelentéskor Markus Duesmann vezérigazgató elmondta, örülnének, ha a visszatérésükkel egyfajta német virágzást hozhatnának az F1-be. “Remélem, hogy lesz német versenyzőnk és német futamunk.”

Ezt meghallotta Mick Schumacher is, akit több csapattal is összehoztak már, de pozíciója így sem biztos a Forma-1-ben. “Ez szép” – reagált erre a Haas versenyzője. “Meglátjuk, ki lesz itt addigra, és vajon lesz-e még több német pilóta” – nyilatkozott visszafogottan.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!