A magyar Futsal válogatott felkészülési mérkőzéseit követően ismét élvonalbeli találkozón lépett pályára a címvédő Haladás együttese. Az egy ponttal rendelkező szombathelyiek az újonc Magyar Futsal Akadémia gárdáját látták vendégül a Rohonci úti sportkomplexumban.

Több hiányzója is akadt a vasi alakulat nak, amely bár nagy elánnal kezdett, nehezen tudta feltörni a vendégek védekezését. Néhány komolyabb helyzet kidolgozását követően sem sikerült megszerezni a vezetést. Nagy volt a nyomás a vendégek védelmének, de hősiesen állták a sarat. Majd a 12. percben végre megtört a jég és egy tetszetős támadás végén megszerezte a vezetést is a zöld-fehér alakulat.

A gól alaposan felpörgette A csapatokat és egymást érték a nagy helyzetek, amelyekből újabb találatok születtek. Ráadásul a vendégek is bevették a Haladás kapuját, próbálták ismét nyílttá tenni a találkozót. A szünet előtt azonban jól védekezett a házigazda és az ellenfél kapuja előtt is pengeélesek voltak. Ennek köszönhetően magabiztos előnyre tett szert a szombathelyi együttes 20 percnyi játékot követően.

A fordulás után mindent megpróbált a szépítésért a Magyar Futsal Akadémia, de hiába. Továbbra is jól zárt a vasi rétest, ráadásul már felszabadultan játszhattak a támadók is. Ennek köszönhetően tovább nőtt a különbség a csapatok között. A 8-1-es végeredményt az utolsó percben állította be Fehér. Ezúttal megérdemelt győzelmet aratott a Haladás, a győzelem mértéke volt csak kérdéses ezen az estén.

Haladás VSE – Magyar Futsal Akadémia 8-1 (4-1)

Haladás: Homlok – Kovács M., Luiggi Longo, Vatamaniuc-Bartha, Rutai.
Csereb Alasztics – Szalmás, Knizs, Hajmási, Sipos, Dávid, Arnon, Fehér, Vas.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Rutai 12′, Vatamaniuc-Bartha 14′, Dávid 14′, Knizs 18′, Arnon 25′ Dávid T. (öngól) 28′, Arnon 34′, Fehér 40′ illetve Lőrincz 14′

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!