Hosszú éveket kellett várni, hogy elkészüljön és felépüljön Szombathelyenek az a jégcsarnok, amely új horizontok elérését teszi lehetővé a jeges sportok szerelmeseinek valamint egyesületeik számára. Bár tavasszal már ismerkedhettek a sportbarátok a létesítménnyel, amely különféle rendezvényekkel várta a betérőket, akkor azonban csak próbaüzemről volt szó.

Szeptember első napján pedig nemcsak az iskola, hanem a sportlétesítmény hivatalosan megnyitotta kapuit. Az elmúlt hetekben környékbeli sportegyesületek felkészülését már segítette a csarnok, de nagyközönség csak csütörtöktől térhetett be. A Szombathelyi Pingvinek tulajdonában és a jégkorong egyesület otthonaként is funkcionáló ingatlan ugyanakkor tartogat mindenkinek meglepetést.

A közeljövőben elstartoló bajnokságban a vasi hokicsapat U8-tól, egészen az U18-ig bezárólag valamint amatőr felnőttek számára indít csapatot a honi ligában. A klub kötelékébe közel kétszáz ötven jégkorongozó tartozik, amelynek élén Göncz Szabolcs elnök áll. Az ünnepélyes megnyitón elmondta, hogy valamennyi korosztály számára igyekeznek hosszútávon sportolási lehetőséget biztosítani.

Nemény András polgármester kitért rá, hogy az energiaválság miatt az egekbe szökött áramköltségekben sajnos nem tud a város segítséget nyújtani, ugyanakkor minden eszközzel a létesítmény mellé áll. Legyen szó támogatók vagy épp névadó szponzor felkutatásáról szó, a szombathelyi önkormányzat mindenben partnere lesz a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klubnak.

Elégedettségének adott hangot László Győző alpolgármester is, aki kéri a lakosokat, hogy lehetőségükhöz képest nézőként, esetleg játékosként csatlakozzanak a közel 3 évtizedes múlttal rendelkező egyesülethez. Aki pedig még csak ismerkedik a hoki szépségeivel sem kell szégyenkeznie, hiszen rengeteg kísérőprogrammal kedveskednek az érdeklődőknek, amelyek még vonzóbbá teszik a létesítményt.

Az ovikori mellett korcsolyaoktatást is vállalnak a szakemberek, amelynek őszi programsorozatában helyet kapott a jégdiszkó, akadálypályás versengések és természetesen a közönségkorcsolyázás is, amihez szeptember végétől bárki csatlakozhat. Az épületben kialakított rendezvényhelyszínek pedig akár esküvőknek, céges vacsoráknak is kiváló alternatívát nyújthatnak a közeljövőben.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a létesítmény hulladékhőből
hulladékhővel képes ellátni a csarnok öltözőinek fűtését valamint a zuhanyozáshoz használt vizek melegítését is. Ugyanakkor az áramhasználat komoly anyagi terhet ró a fenntartókra, hiszen napi szinten háromszázezer forintot emészt fel a létesítmény áramellátását illetően. Így januárban derülhet ki, milyen feltételekkel üzemel tovább 2023-ban az új jégcsarnok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!