A hétvégén újabb játéknapot rendeztek a férfi másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. A Merkantil Bank Liga mezőnyének tagja az a Szombathelyi Haladás is, amely jól kezdte a pontvadászatot, azonban legutóbbi három lejátszott mérkőzéséből csak egyetlen döntetlent tudott elérni. Ennek megfelelően nagy nyomás alatt léptek pályára a vasi zöld-fehér labdarúgók Tiszakécskén.

A házigazda ugyanis saját pályáján kemény ellenfélnek bizonyult az idei szezon során. Az első percekben ismerkedtek egymással a csapatok, majd a kécskei támadósor került reflektorfénybe. A 11. percben egy sarokrúgást követően rúgták meg Farkas lábát, amelyet szabálytalannak ítélt a sípmester. A megítélt büntetőt az ex-szombathelyi Zamostny higgadtan értékesítette.

Az első sokkból alig tért magához a vendég alakulat, máris érkezett az újabb hidegzuhany. Alig telt el az első félidő fele, kettőre nőtt a hazaiak előnye. Egy pontatlan átadás után ellentámadást vezetett a Tiszakécske, élén Gyurján Bencével. A támadó korábban szintén Haladás színeiben rúgta a bőrt, ezúttal elrobogott a jobb szélen, majd védőjét elfektette és kilőtte a hosszú sarkot.

Németh Szabolcs azonnal változtatott csapata összetételén: Csató, Derekas és Tóth Máté is pályára lépett az első félidőben. A játék képe viszont nem sokat változott, így a nagyszünetben megérdemelten állt az eredményjelzőn a 2-0-ás hazai előny. A pihenőt követően próbált nagyobb sebességi fokozatra kapcsolni a Szombathelyi Haladás és úgy tűnt sikerül nyomás alá helyezni ellenfele kapuját.

A Tiszakécske azonban jól játszotta, amit ilyenkor kell és nem kockáztatott feleslegesen. Magabiztosan zárta le a széleket, majd gyors kontrákkal jelezte vasi vendégének, hogy bármikor képes zavart okozni. Németh Szabolcs kihasználta mind az öt cserelehetőségét, de a labdatartás mellett csak ritkán tudott veszélyes akciót kialakítani a szombathelyi alakulat.

Az utolsó percekben már teljesen áttevődött a játék a hazaiak térfelére, több lövést is megeresztettek a Haladás labdarúgói, de hiába. Nem igazán volt átütőerő a vendégek akcióiban, így megérdemelten nyerte meg a találkozót a Tiszakécske, amely megelőzte a vasi gárdát a tabellán. A Haladás vereségének eredményeként a középmezőnyből várhatja a folytatást.

Tiszakécske – Szombathelyi Haladás 2-0 (2-0)

Haladás: Verpecz – Csilus (Csató), Devecseri, Németh M., Bosnjak – Simut L., Sipos Z. (Derekas), Csernik, Hursán (Tóth M.) – Molnár R., Horváth R. (Taipi).
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Zamostny (büntetőből) 12′, Gyurján 20′

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!