Közvetlen riválisa otthonában lép pályára ma 17 órakor a a Szombathelyi Haladás: a nyolc ponttal a 12. helyen álló zöld-fehérek a hét pontos, 13. Tiszakécskéhez látogatnak.

A haladas.hu előzeteséből kiderül, hogy az alföldiek kilenc játékost igazoltak a nyáron és tízen távoztak tőlük.Tiszakécskére szerződött például a Haladástól Szekér Ádám, a korábban szintén Szombathelyen, legutóbb Nyíregyházán futballozó Zamostny Balázs, Mezőkövesdről a kapus Antal Botond érkezett, a DVTK-tól Horváth Zoltán, a Vasastól Balatji Ádám. És a Tiszakécskét erősíti a komoly NB I-es múlttal rendelkező Balázs Benjámin, valamint az exszombathelyi Gyurján Bence is.

A sárga-kékek hazai pályán két győzelmet – Mosonmagyaróvár 1-0, Nyíregyháza 1-0 – arattak és egyszer, a DVTK (1-2) ellen kikaptak. A legutóbbi fordulóban 2-0-ra kapott ki az ETO vendégeként Visinka Ede együttese. Érdekesség, hogy az eddigi öt góljukat öt különböző futballista jegyezte.

A 2021/22-es bajnokságban ősszel a Haladás Szombathelyen Tóth Milán góljával 1-0-ra nyert, míg Tiszakécskén 1-1-re végződött a meccs, Horváth Rajmund egyenlített.

A meccs előtt Németh Szabolcs vezetőedző a klub honlapjának nyilatkozva mondta el várakozásait.

– A Tiszakécske fizikálisan erős csapat, pontrúgásokból különösen veszélyes és igyekszik minél gyorsabban eljuttatni a labdát az ellenfél tizenhatosára. Egyénileg Zamostny Balázsra, Horváth Zoltánra és Balajti Ádámra különösen oda kell figyelnünk, mindannyian gólveszélyes játékosok. Azonban mégis az a legfontosabb, hogy saját játékunkra koncentráljunk, védekezésben szervezetten, támadásban pedig dominánsan kell futballoznunk, merjük felvállalni azt, amit tudunk – fogalmazott a Hali mestere, aki Szijjártó Ármin és Vanja Zveknov játékára továbbra sem számíthat sérülés miatt.

A bajnoki meccset élőben közvetítjük!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!