Egy rendkívül hosszú bajnokság végén sikerült megvédenie bajnoki aranyérmét a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely élvonalbeli kosárlabda csapatnak. A fináléban a megyei rivális Egis Körmend gárdáját múlta felül Milos Konakov együttese, amely kis nyári pihenő után augusztus 15-én egészségügyi felméréssel, majd az azt követő alapozással kezdte meg a felkészülést a csapat.

Míg a játékosok megérdemelt feltöltődésükkel voltak elfoglalva, addig a szakmai stáb a keret kialakításán dolgozott, hiszen több válogatott kosaras is távozott. Valamennyi új igazolás már becsatlakozott a közös munkába – így ott volt a parketten a visszatérő Krivacsevics Márkó is, akire a palánk alatt számíthatnak a szakmai stáb tagjai.

A nyílt kapus edzésre kedden a déli órákban került sor, a bemelegítés és a taktikai elemek gyakorlásának végeztével léphettek az Aréna Savariába a sajtó munkatársai. A remek hangulatú tréningen a játékosok különböző dobásokkal kísérleteztek. Láthatóan nagy hangsúlyt fektet a szakmai stáb a Falcóra jellemző támadójáték tökéletesítésére.

A felkészülési időszak során már játszott edzőmérkőzést a magyar bajnok, amelyre a héten további derbik várnak. Először a Kapfenberg Bulls csapatával mérkőzik meg a Perl és Keller játékát nélkülöző Falco, majd zárt kapuk mögött a Zalaegerszeggel is összecsapnak a sárga-feketék. Utóbbi találkozónak egyébként az Aréna Savaria ad majd otthont.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!