Minden ország és minden sportág tekintetében ritka, hogy egy sportegyesület két évtizeden keresztül célként tűzze ki, és meg is tudja valósítani azt, hogy a csapata a klubot, a várost, a sportágat és az országot képviselve részt vegyen a versenysport legmagasabb szintjén – mondta Somlyó Gergely, a klub elnöke. – Az elmúlt tizenkilenc évben tizenhét országban szerepelve igyekeztünk a lehető legjobb eredményeket elérni. A Bajnokok Ligájában szerzett ezüst- és bronzéremre, az Európa-kupa-ezüstéremre és az ETTU-kupa-bronzéremre joggal lehet büszke mindenki, aki ezen sikereknek a részese volt. Összességében azonban a legnagyobb büszkeséget a húsz kupaszezon állandósága jelenti.”

A budaörsiek nemzetközi szereplésének másik különlegessége, hogy a klub filozófiájának megfelelően légiósok nélkül érte el az elnök által felsorolt eredményeket.

„Klubvezetésünk alapvető koncepciója, hogy a csapatban csak olyan játékosok szerepeljenek, akik vagy magyar válogatottak, vagy magyarul anyanyelvi szinten beszélő asztaliteniszezők – tette hozzá Somlyó Gergely. – Ezt az irányt két okból jelölte ki a klubvezetés. Egyrészt szakmailag segítjük a magyar asztaliteniszt azzal, hogy a válogatott játékosok hazai egyesületben magas szintű nemzetközi mérkőzéseket játszhatnak, másrészt a közösségi szellemet is erősítjük azzal, hogy a mérkőzések előtt, alatt és után mindenki magyarul beszél. Klubunk ezzel érzi igazán azt, hogy Magyarországot képviseli az európai asztalitenisz élvonalában. Több olyan eset is volt, ami kibillenthette volna ezt a hitvallást, azonban a klub a mostani huszadik évadot is ennek megfelelően kezdte el. Abban, hogy ez a sikertörténet ilyen hosszú ideje tart, a városi önkormányzat és a Magyar Asztalitenisz-szövetség mellett több támogató is a segítségünkre volt, miként azok a sportvezetők, edzők és játékosok, akik részesei voltak az eredményeknek.”

Ami pedig az előttünk álló időszakra vonatkozó célokat illeti, a budaörsiek – miután a Bajnokok Ligája selejtezőjének C-csoportjában a második helyen végeztek, s ezzel a második számú kontinentális sorozatba, az Európa-kupába jutottak – most is igyekeznek magasra tenni a lécet rövid és hosszabb távon is.

„Asztalitenisz-szakosztályunk célja, hogy a Budaörsi SC centenáriumi évére, 2024-re is megőrizze hazai és nemzetközi eredményességét, és újra élhessük azt a máshoz nehezen hasonlítható érzést, hogy sportolóink kvalifikálnak az olimpiára. Mindent elkövetünk, hogy Tokió után ez 2024-ben Párizsban is sikerüljön. Csapatunk az elmúlt majdnem húsz évben eredményeivel, szakmai koncepciójával és kitartásával bebizonyította, hogy olyan értéket jelent, amit érdemes támogatni.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!