Szombathelyi KKA – Kecskeméti NKSE 32-24 (15-13)

NB I/B, 2. forduló, Aréna Savaria

SZKKA: Balog – Kiskartali, Győri 4, Pődör R. 14, Szmolek 4, Kulcsár 4, Horváth A. 1 Csere: Christe, Fritz (kapusok), Tanaskovics 2, Varga N., Szendrei 1, Balogh P., Temesvári 2, Biró.

Vasárnap délután az újonc Kecskeméti NKSE együttesét látta vendégül az Aréna Savariában az SZKKA. Pődör Zoltán tanítványai egyértelmű céllal léptek pályára: javítani kellett az előző heti hazai fiaskó után.

Ennek ellenére a vendégek kezdték jobban az összecsapást, majd ahogy teltek a percek, kezdték megrázni magukat a szombathelyi lányok és gyors gólokkal fordítottak is. Balog Judit nagyszerű védései után a 12. percben már három gól volt a hazai előny, rögtön időt kért a Kecskemét, 7-4.

A folytatásban öt góllal is elhúztak a vasiak, de aztán hibáztak is, amit a KNKSE kihasznált és visszajött, sőt ki is egyenlítettek a vendégek, 11-11.

A közel nyolcperces hazai gólcsend után Pődör Rebeka zsinórban négyszer is betalált, így a szünetben két góllal, 15-13-ra vezetett az SZKKA.

Hektikusan indult a második játékrész, egymás hibáiból éltek a csapatok. A hazai időkérés után kétszer is betaláltak a Pődör-tanítványik emberhátrányban, 21-18-nál a vendégek trénere rendelte magához játékosait.

A rövid szünet sem törte meg a hazaiak lendületét, negyedórával a vége előtt újra öt góllal vezetett az SZKKA, 24-19. Egyre nagyobbra nyílt az olló, Kulcsár egészpályás gólját követően már nyolccal ment az SZKKA, ismét időt kértek a vendégek, 27-19.

A hajrában aztán végleg eldöntöték a mérkőzést Bekiék és végül nyolcgólos győzelemmel örvendeztették meg a lányok az őket végig buzdító szurkolókat, 32-24.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!