Bár az elmúlt esztendőkben is akadtak táncversenyek a vasi megyeszékhelyen, több mint két év kihagyás után ismét Savaria Nemzetközi Táncversenynek ad otthont Szombathely. A hazai sportág történetében a legrégebbre visszanyúló nagyszabású rendezvénye, amely kiemelt fontosságúvá vált az elmúlt időszakban. A legnagyobb táncosok pedig elismerően beszélnek a vasi erőpróbáról.

A koronavírus-járvány miatt először halasztani, majd törölni kellett a sorrendben 55. ilyen megmérettetést, majd a kora nyári időpontot az egészségügyi előírások miatt kora őszi dátumra kellett cserélni. Ettől függetlenül a Magyar TáncSport Szakszövetség, a Savaria Táncsport Egyesület és a Szombathelyi Önkormányzat összefogásából idén ismét birtokba vehetik a versenyzők a parkettet.

A rendezvényről tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy hazánk sporttörténetében legutoljára 20 éve Budapest adott otthont ilyen angyszabású eseménynek. Történetesen ezúttal a latin-amerikai és standard táncok Európa-bajnokságát bonyolítják le a vasi megyeszékhelyen. Ráadásul különböző kísérőprogramok színesítik majd a kínálatot, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

Megkülönböztetett figyelemben és elismerésben részesülnek az elmúlt több mint 5 évtized során a Savaria Táncverseny szervezői, főrendezői. Továbbá a breaktánc bemutató is lesz, amely hivatalosan is a szakszövetség égisze alá tartozik – nem mellesleg olimpiai sportág. Szintén helyet kapnak a break egykori nagy szombathelyi képviselői is, akik szintén meghívót kaptak a rendezvényre.

A szeptember 18-i megmérettetés vasárnap kora délután kezdődik a szakági előselejtezőkkel, majd az elődöntők és végül a döntők következnek. A nap 14 órától indul a 18 érintett párosnak – köztük három magyar kettőssel – akik közül kiemelkedik a a Lorigo TSE színeiben parkettre lépő Balogh-Laskovics Petra és Gombötő Balázs, akik akár a végső győzelemre is esélyesek lehetnek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!