Két napos kosárlabda ünnepet rendeztek Körmenden, ahol a piros-feketék egykori játékosára, a tragikusan fiatalon elhunyt Mogyorósy Szilárd emléke előtt tisztelegtek a játékosok, szakmai vezetők és a szurkolók is. Évek óta kiemelt szerepet tölt be a résztvevők számára, egyrészt lehetőséget biztosít a csapatépítésre, másrészt a szurkolók jobban megismerhetik a kosarasok erényeit.

A legutóbbi hétvégén két-két mérkőzést bonyolítottak le a szervezők. Először a selejtezőkört, majd a helyosztónak adott otthont a Körmendi Sportcsarnok. A házigazda piros-feketék mellett érkeztek riválisok a honi NB I-es mezőnyből, Ausztriából és Szlovéniából. Az első nap az elődöntők során a tartalékos fehérvár kényszerült fejet hajtani a Krka tudása előtt.

A másik ágon viszont örülhettek a magyar és a vasi kosárbarátok: Anderson és Moore pontjaival gyorsan döntésére vitte a továbbjutás kérdését a Körmend. Másnap újabb megpróbáltatás várt a résztvevőkre, hiszen a vesztes két gárda a bronzéremért, míg a győztesek az aranyéremért léptek pályára. Izgalmakból természetesen ezúttal sem volt hiány.

Némiképp meglepetésre az osztrák alakulat felülmúlta a tartalékos Alba Fehérvárt, így a sógorok örülhettek. A döntőben már sokkal kiegyenlítettebb párharcot láthattak a nézők. Anderson és Moore mellett Parrish is jól mozgott az emléktorna döntőjében. Ennek eredményeként Mogyorósy Szilárd Emléktornát megnyerte az Egis Körmend és bizakodva várhatja az októberi szezon kezdetét.

Egis Körmend – Oberwart Gunners (osztrák) 94-72 (25-15, 32-25, 17-15, 20-17)

Anderson 18, Moore 21, Takács 4, Cakarun 8, Durázi 9, Herczeg 4, Mitchell 11, Martinez 3, Parrish 10, Balogh 2, Omenaka 4, Geröly 0,

DÖNTŐ:
Egis Körmend – Krka Novo Mesto (szlovén) 84-73 (21-16, 23-25, 16-15, 24-17)

Egis Körmend: Anderson 15, Moore 17/15, Takács 2, Cakarun 10, Herczeg -, Mitchell 26/3, Martinez 2, Parrish 5/3, Balogh -, Omenaka 7

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!