„A legfontosabb, azt gondolom, hogyha a játékosok tudják, mikor mit kell csinálniuk. Ha a védekezés is be van állítva, azaz tudjuk, honnan várjuk a lövéseket leginkább, ha be vannak állítva a lövősávok a blokkokkal. Így kevesebb időt adunk egy játékosnak, hogy döntést hozzon labdával a kezében. Ha ezt folyamatosan és jól csináljuk, akkor rá tudjuk kényszeríteni az ellenfeleket a hibákra. Ez óriási plusz munkát követel, de ezeket jól tudtuk csinálni.

Az Eb előtt is elmondtam, hogy nem az eredményesség vezérelt, mint inkább az, hogy lássam ezeket a dolgokat a vízben. Ha ezek kezdenek megjelenni, akkor is előrébb vagyunk, mintha jó eredményeket hoznánk, de azt mondanánk, hogy minden rendben van. Mert vannak dolgok igenis, amiket be kell pótolnunk, amiket meg kell tanulnunk és átvennünk másoktól, amit aztán tovább kell fejlesztenünk, a saját játékunk részévé tenni” – mondta Varga Zsolt.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya beszélt arról, milyen volt a csapatnál dolgoznia a kinevezését követően. Varga Zsolt a csapatépítésről és az olimpiai ambíciókról is szót ejtett.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!