ITT írtunk a szombathelyi amatőr tenisz csapatbajnokság újraindítására tett sikeres kezdeményezésről és a legutóbbi forduló eredményeiről.

Érdemes tudni, hogy a tavasszal közzétett felhívásra 12 teniszcsapat nevezett, akik két kategóriában (férfi nyílt amatőr és férfi +50 évesek amatőr) versenyeznek azóta is.

Palotai Zoltán főszervezőtől megtudtuk hogy az egyes kategóriákon belül minden csapat játszik mindenkivel (a „klasszikus”: 2 szingli és egy páros). A nyílt kategóriába 4 csapat nevezett, itt duplán, kétszer is megmérkőznek egymással a csapatok. Összesen közel 120 mérkőzést bonyolítanak le.

A legutóbbi játéknapon, szeptember 9-én két mérkôzésen pattogott a labda a Szabó Péter vezette Savaria Tenisz Centrum kiválóan előkészített salakos pályáin.

A -50-es kategóriában, a már bajnok Safako 3-0-ás győzelmet aratott a K2Team duó ellen, tehát Sáfrány Ákos és Molnár Róbert az egyesek után a párost is behúzták a Koltai Zoltán, Kiss Patrik összetételű K2Team csapata ellen.

Mindig kiváló közösség jön össze a Savaria Tenisz Centrumban és a hangulat is remek.

A +50-es kategóriában a dobogóra is esélyes FOLT (Egyesben Schmidt Tamás és Mayer László, párosban a Donázy Ottó/Mayer László összetételben) ugyancsak 3-0 arányban nyert a Harangláb együttese ellen. A Harangláb csapatában a szingliket Takács Zsolt és Németh Gábor, a párost Jáger László és Szalai János játszotta.

Folytatás szeptember 16-án!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!