Hetfő délután rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Falco KC Szombathely élvonalbeli kosárlabda együttes vezetősége. Egyrészt a csapatot érintő közelgő felkészülés hajrájáról, másérszt a klub nevében történő változásról esett szó. Elsőként Tóth Kálmán köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit és röviden összefoglalta az egyesület által elért főbb sikereit.

Ezt követően Dr. Némeny András polgármester emlékezett meg a sárga-feketék eredményes közelmúltjáról, kitérve arra is, hogy bármilyen nehézség is gördült a csapat útjába, összefogással sikerült orvosolni. Ennek köszönhetően már négyszeres bajnoknak mondhatja magát a Falco és reményét fejezte ki a város első embere, hogy a nyáron átalakult, de minőségi légiósokkal felvértezett keret is alkalmas lehet a címvédésre.

A sajtótájékoztató első bejelentésére ekkor került sor: egy év kihagyás után ismét Falco Vulcano Energia KC Szombathely néven fog szerepelni a vasi együttes. Bár a régi-új szponzor a legutóbbi esztendőben is kiemelt támogatója volt a klubnak, nem szűnt meg a partneri kapcsolat a két fél között. A megállapodás értelmében pedig ismét a már korábban, éveken keresztül megszokott név alatt szerepelnek a sárga-feketék.

Fény derült arra is, hogy a hétvégi Horváth Zoltán Emléktornán kik lépnek pályára a házigazda mellett. Ezúttal igyekeztek a szervezők olyan csapatokat a vasi megyeszékhelyre csábítani, amely nemcsak a szurkolók számára nyújt maradandó élményt, hanem a Falco felkészülésébe is jól beleillik. Mint ismert a szombathelyiek ezúttal is a Bajnokok Ligájában indulnak, így a nemzetközileg jegyzett ellenfelek épp kapóra jönnek.

A négy csapatot felsorakoztató mezőnyben az osztrák bajnok BC GGMT Vienna mellett ott lesz a tornán a KK Spartak Subotica valamint a Krka Novo Mesto együttese is. Ugyanakkor a szervezők felhívják a szurkolók figyelmét, hogy különlegességet is tartogat az idei rendezvény. A Falco történetének sikeredzői Srecko Sekulovic, Gasper Okorn és Milos Konakov is tiszteletét teszi a kétnapos emléktornán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!