A nyári felkészülés jól sikerült az NB II. nyugati csoportjában érintett Haladás VSE második számú csapatának. Sziffer András alakulata tovább fiatalodott és újabb tehetségek csatlakozhattak az élvonalbeli kerethez. A bajnokságot pedig két döntetlennel kezdte a vasi gárda, amelyre kőkemény kihívás várt a 3. fordulóban a feljutásra pályázó és hibátlan mérleggel rendelkező UTE személyében.

Az összecsapás előtt bizakodhattak a szurkolók, hiszen öt, az elsőosztályú csapatnál számításba vett futsalossal egészült ki az együttes. Rendkívül agilisan kezdték a felek a találkozót, azonban az első gólt a vendégek szerezték, amely rá is nyomta bélyegét a meccsre. Bár a szombathelyiek igyekeztek gyorsan magukra találni, nem sikerült bevenni a fővárosi kaput. Ráadásul több pontatlanság is jellemezte játékukat.

A szünet előtt az UTE ismételten megrázta magát és háromgólosra növelte a különbséget. A szünet után Csernay is beköszönt, láthatóan nem ízlett a szombathelyieknek az ellenfél játékstílusa. Becsülettel próbálkozott a Haladás a szépítés megszerzésének reményében, de erre csak a 38. percben került sor. Ezzel a bajnokság során először hagyta el vesztesen a pályát a szombathelyi együttes és készülhet a sereghejtó Mózs elleni derbire.

– Tudtuk, hogy az UTE az NB II. egyik legerősebb csapata, de arra álmainkban sem gondoltunk, hogy ez lesz a vége, pedig a mérkőzés képe alapján a vendéggyőzelem teljesen megérdemelt. Nagyobb hőfokon égtek, jobban akartak és játszottak, megmutatták, milyen az, amikor egymásért küzdve, igazi csapatként legyőzhető az erősebbnek titulált gárda is! El kell ismernünk, hogy fölénk nőtt ellenfelünk, így nem maradt más, mint hogy gratuláljunk a győzelmükhöz! – nyilatkozta a klub oldalának a csapat vezetőedzője Sziffer András.

Haladás VSE II. – UTE 1-5 (0-3)

Haladás: Gyimesi – Arnon, Puhr, Vas, Vidák.
Csere: Soronics – Knizs, Kárász, Dobos, Vatamaniuc-Bartha, Vincze, Szalmás, Volner, Sodics.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerzők: Kárász (38’), ill. Sztraka (3’), Kovács (15’), Czerman (16’), Csernay (21’), Szedmák (33’).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!