Igazi sportcsemegének adott otthont hétfő este a szombathelyi Aréna Savaria. A vasi megyeszékhelyen bonyolították le a felnőtt férfi Futsal válogatott világbajnoki selejtező-mérkőzését, amelyet Izrael nemzeti alakulata ellen vívott. Nagy érdeklődés övezte az összecsapást, tömött sorok voltak kíváncsiak a találkozóra.

Öt Haladás játékossal a soraiban állt fel a magyar válogatott, a kezdőben Alasztics Marcell és a csapatkapitány Dróth Zoltán kapott helyet. Az első komolyabb helyzet is a magyarok előtt adódott. Dróth próbálta a kivetődő kapus mellett a hálóba juttatni a labdát, de nem sikerült. Élvezetes volt az első néhány perc, hiszen ekkor még inkább a támadójátékra helyezték a hangsúlyt a főszereplők.

A szombathelyi különítmény mellett Pál, Tatai és Büki is jó formában volt, jóval aktívabb volt hazánk csapata. Igaz, a gólra még várni kellett. Egészen a 10. percig, ekkor Tatai fektette el az izraeli védelmet és bombázott a kapu közepébe. Alacstics kis híján asszisztot jegyzett egy perccel később, azonban Büki közelről a kaput is elmozdította nagy igyekezetében, így maradt az 1-0.

A vendégek időkérése után kiegyenlítetté vált a játék és Alasztics védésekkel is jelezte, hogy győzni szeretne a magyar csapat. A 14. percben aztán tovább nőtt a különbség: egy oldalberúgás kombináció végén Rábl maradt tisztán, a támadó igazított egyet a lábán, majd tüzelt a jobb alsó sarokba. Makd elég volt egy kis kihagyás és máris kozmetikazott az eredményen Izrael.

A második félidő során alaposan visszaesett az iram és a színvonal. Csendben csordogált a találkozó, ritkán jutottak el a felek komolyabb helyzetig. Fekete kísérlete és büntető gyanús esése borzolta a kedélyeket, de úgy tűnt nem születik újabb találat a derbin. A vendégek altatása jól sikerült, mert a magyar válogatott biztonsági játékra törekedett. Ben Aharon viszont jókor villant izraeli szempontból, a hajrához közeledve egalizált.

Az utolsó percekre felpörgette a játékot a magyar válogatott de csak meddő mezőnyfölényig jutottak Dróth Zoltánék. Hiába tett fel mindent egy lapra a hátralevő időben a győzelem megszerzésének reményében Turzó József tanítványai, ezúttal be kellett élniük egy ponttal. A 2-2-es eredménnyel az izraeli alakulat lehetett elégedettebb a lefújást követően.

Magyarország – Izrael 2-2 (2-1)

Magyarország: Alasztics – Fekete, Rábl, Dróth, Pál.
Csere: Krajcsi – Dávid, Bíró, Komáromi, Tatai, Rutai, Harnisch, Hajmási, Büki.
Szövetségi kapitány: Turzó József

Gólszerző: Tatai (10′), Rábl (15′) illetve Dávid (öngól – 18′), Ben Aharon (33′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!