AVUS – Ceglédi VSE 9-9 (2-1, 4-3, 2-3, 1-2)

Szombathely, AVUS-aréna 100 néző – OB I/B-s vízilabda-bajnokság, 1. forduló

vezette: Pintér János és Veilandics Zoltán

Hazai gólszerzők: Csaba M. 4, Hajmási A. 2, Sági B., Galambos B. és Berényi B. 1-1.

Az 1. negyedben a vendégek kezdtek jobban, az 1. percben szerzett ceglédi gólra aztán Hajmási akcióból felelt, a hajrában pedig Csaba M. emberelőnyös helyzetből az állást is megfordította, 2-1.

Az egyik hazai találatot mi is megörökítettük.

A 2. játékrész elején egalizált a CVSE, majd Sági akcióból szerzett újra vezetést, 3-2. Potyogtak a gólok ebbben a 8 percben, a vendégek egyenlítettek, a szombathelyiek pedig mindig vezetést szereztek, Hajmási találatára még érkezett válasz, de a Galambos, majd a Berényi gólra már nem, így megnyugtató előnyel fordultak a csapatok, 6-4.

A harmadik negyedben aztán 2 gyors akciógóllal egyenlített a Cegléd, amire Csaba M. tudott reagálni, a házi gólkirály két találatával újra kialakult a szünetig kiharcolt különbség, 8-6. Sajnos az utolsó percben megint a CVSE volt eredményes, ezzel újra izgalmassá vált a meccs, 8-7.

A záró 8 perc nem a házigazda tervei szerint alakult, hamar egalizáltak emberelőnyből, majd Csaba M. negyedik gólja újra minimális előnyt jelentett az AVUS számára, 9-8. A hajrá a vendégeknek sikerült jobban, Magyar 2 perccel a vége előtt egyenlített és hiába volt még Makrai előtt lehetőség a győzelem megszerzésére, az emberelőnyös szombathelyi helyzetből nem született meg a tizedik hazai gól, maradt a 9-9.

A döntetlennel véget ért összecsapást Zoufal Norbert edző értékelte.

– A csapatom mindent megtett, a döntetlen értékes eredmény, hiszen a Ceglédet komolyan megerősítették, a legjobb 4 csapat közé várják magukat. Számolni kell velük egész évben. Komoly meccset játszottunk velük, az eredmény reális. Elégedett vagyok a fiúkkal, mindent megtettek, amit lehetett. Eredménytől függetlenül, első meccsnek jó volt, a hajrában meccslabdánk is volt. Jól esett szurkolóink támogatása, ebben bízunk szombaton is, amikor a bajnokság talán legerősebb csapata érkezik Szombathelyre – fogalmazott a hazai tréner.

Folytatás szombaton délben, újra Szombathelyen. Az ellenfél a bajnoki címre is esélyes martfűi csapat, az Invictus lesz. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!