A Bajnokok Ligája főtáblára való jutás volt a célja az Egis Körmend számára, amely selejtezőt játszott szerda este Spanyolországban. A papírforma a magyarok sikerét ígérte a Levice elleni összecsapáson, azonban az idény eleji forma és a sok kihagyott könnyű dobás végül megbosszulta magát.

Bár az első kosarat nem a Körmend szerezte mégis gyorsan fordítani tudott a vasi alakulat. Főként a palánk közeléből voltak eredményesek a Rába-parti kosarasok. A negyed végére viszont szigorított védekezésén a Levice és átvette a vezetést 10. percben. Folytatásban kapkodó vállalta játék: hol az egyik, hol a másik együttes vezetett.

A második félidőben beragadtak a piros-feketék a kezdés után, nagyon pontatlanul dobtak, így a lévai nagyobb előnyre tett szert. Hiába kért időt Antonis Constantinides, nem sikerült új életet lehelni a körmendi akcióba. Bár Mitchell és Moore pontjaival megkezdte a felzárkózást a magyar csapat, nem sikerült faragni a hátrányon.

Nagy elánnal vetette magát a játékba a Ferencz Csaba által vezérelt Körmend. Úgy tűnt, hogy sikerült megfogni riválisát és megfordítja az eredményt ezzel kivívva továbbjutást. A Léva csapata azonban jól kontrollálta a találkozót és megőrizte előnyét, illetve harcolta ki a találkozón a győzelmet.

Levice – Egis Körmend 79-70 (22-20, 17-20, 19-11, 21-19)

Körmend: Moore 13/3, Mitchell 20, Ferencz 5/3, Cakarun 10, Anderson 12/6.
Csere: Parrish 5, Omenaka 2, Durázi 3, Doktor -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!