Két év kihagyás után rendezték meg ismét Szombathelyen, a nagy múltra visszatekintő Savaria Nemzetközi Táncversenyt. Az 57 éve életre hívott megmérettetés hosszú évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a versenyzők életében és a magyar táncsportra is óriási hatást gyakorolt. A koronavírus-járvány miatt két erőpróba is elmaradt, ezúttal viszont régi fényében tért vissza a sportág képviselőinek nagy örömére.

Az 55. Savaria Táncverseny egyben a WDSF kimelt rendezvénye is volt, hiszen a vasi megyeszékhelyen bonyolították le a felnőttek Európa-bajnokságát. A rendezvényre csak a legjobbak érkeztek, így egy teljes nap állt a rendelkezésükre, hogy kivívják a közönség és a zsűri tetszését is. A végső győzelem reményében 11 ország 18 párosa érkezett az Agora Sportházba.

Az indulók között három magyar duó is helyet kapott, közte a szombathelyi színeket képviselő Balogh-Laskovits Petra-Gombkötő Balázs kettőse. A latin-amerika táncoktól alaposan befűtötték a termet a résztvevők, akik először a selejtezőkörben, majd a középdöntőben bizonyíthattak és vívhatták ki a továbbjutást. A legjobb hat közé már csak a legjobbak jutottak – igaz, rendkívül szoros volt a verseny.

A nap végén Váradi Martina és Andrea Silvestri kettőse állhatott fel a dobogó tetejére. Kis érdekesség, hogy a magyar páros volt az, aki az ünnepélyes megnyitón a versenyzők nevében tette le az esküt. A második helyen német, míg a harmadik pozícióban román színeket képviselő táncosok végeztek. A szombathelyi Lorigo versenyzői végül az előkelő 14. helyet szerezték meg.

WDSF European Championship – Latin
(eredmény a hivatalos honlap alapján)

1. Andrea Silvestri – Varadi Martina (HUN)
2. Cseke Zsolt Sandor – Malika Dzumaev (GER)
3. Ionescu Ionut – Ionescu Bianca Laura (ROU)
4. Nikita Bazev – Hanna Run Bazev (ISL)
5. Branislav Elias – Jana Hradilova (SVK)
6. Mateusz Kieszek – Ludivine Brangbour (POL)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!