Péntek késő délután ismét bizonyíthat az U21-es labdarúgó válogatott, amely a fiatalítás és a jövő csapatának építését nevezte meg elsődleges feladatként Gera Zoltán szövetségi kapitány. A keret már vasárnap óta együtt dolgozik és azért kap nagyobb reflektorfényt, mert a vasi megyeszékhelyen készült valamint a Bulgária elleni összecsapást is itt, a Haladás Sportkomplexumban vívják meg.

Az idénybeli első összetartás során több ismert – a szombathelyi szurkolók által is kedvelt – labdarúgó is részt vett a tréningen és vélhetően nemcsak pénteken, hanem a jövő keddi, a Litvánia elleni derbin is lehetőséget kaphatnak. Bár közvetve egyetlen Haladás játékos sem kapott meghívót Gera Zoltántól a válogatott összetartásra, azért vasi kötődéssel többen is bírnak a 23 fős keretben.

Kapus poszton Hegyi Krisztián és Senkó Zsombor is jó eséllyel pályázik a kezdő csapattagságért, de csak egyikük védhet Szombathelyen. Erről a szövetségi kapitány nyilatkozott a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón. Gera Zoltán kitért arra is, hogy remek formában vannak a labdarúgók és a vasi kötődéssel rendelkező játékosok számára bizonyára nagyon inspiráló lehetőség lesz a Haladás stadionban játszani.

Kállai Kevin jelenleg a Mezőkövesd, míg Tóth Milán az osztán Strum Graz színeiben játszik, de ők is pályára léphetnek a bolgárok ellen. Mint ismert a szélső és támadó poszton bevethető labdarúgók hosszú éveken keresztül voltak meghatározó játékosok a Haladás felnőtt csapatában. Érdekesség, de a stáb összetételében is akad változás: Vas László, valamint a több éves élvonalbeli vezetőedzői tapasztalattal rendelkező Bekő Balázs lesznek az U21-es válogatott pályaedzői.

Magyarország U21 – Bulgária U21
2022. szeptember 23. – 17:30
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Jegyek az MLSZ oldalán elővételben megválthatók!

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (West Ham United)
Molnár Zsombor (Dorog)
Senkó Zsombor (Juventus)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Csinger Márk (ETO FC Győr)
Iyinbor Patrik (Vasas)
Debreceni Ákos (BFC Siófok)

Középpályások:

Kállai Kevin (Mezőkövesd)
Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Bocskay Bertalan (Bp. Honvéd)
Lehoczky Roland (MTK Budapest)
Bényei Ágoston (DVTK)
Kovács Barnabás (ZTE FC)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Benczenleitner Barna (ETO FC Győr)

Támadók:

Németh Dániel (ZTE FC)
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd)
Tóth Milán (Sturm Graz)
Németh András (Genk)
Horváth Krisztofer (DVSC)
Katona Bálint (KTE)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!