Már a negyedik fordulót rendezték a héten a férfi másodosztályú futsal bajnokságban. A nyugati csoportban egyetlen vasi alakulat szerepel, a Haladás VSE II. számú csapata pedig Tolnában bizonyíthatott a sereghajtó ellen. Szüksége is volt a zöld-fehér gárdának a sikerre, hiszen az idei kiírásban két döntetlen mellett egy vereséget számlált az együttes.

Nem is okozott csalódást a Sziffer-legénység, akik az első percektől kezdve sokkal pontosabb játékkal rukkoltak ki, mint ellenfelük. A szombathelyi védekezés szilárd lábakon állt és rendkívül veszélyes akciókat vezettek. Az első gólra nem is kellett sokat várni, mert már a negyedik percben Knizs Olivér találata megadta a derbi alaphangját.

Ezt követően futószalagon alakította ki ziccereit a Haladás-fakó és a játékrész derekára már jókora előnyre tett szert. A szünet előtt a hazaiak is betaláltak, de a szombathelyiek magabiztos vezetését nem veszélyeztette a tolnai együttes. A térfélcserét követően sem fékezeett a Haladás és a már fáradó hazai játékosok megakasztani sem tudták a vasi alakulatot.

Főként Vidák Balázs volt elemében, aki élvonalbeli tapasztalatait, rutinját is bevetette, igazi vezére volt a vendégeknek és hat találatot jegyzett az összecsapáson. A 12-3-as végeredményt az utolsó percben Dobos Dávid állította be, ezzel pedig a Haladás megszerezte idénybeli első győzelmét és sikerével nemcsak a 8. helyre lépett fel, de gólarányát is feljavította.

2F-Bau Tolna-Mózs – Haladás VSE II. 3-12 (2-7)

Haladás: Németh K. – Vidák B., Knizs O., Dobos D., Puhr B.
Csere: Soronics G. – Körmendy G., Volner B., Sodics Á., Dobány P.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Paksi D. (16′, 33′), Vadas B. (18′) illetve Knizs O. (4′, 20′, 25′), Vidák B. (6′, 11′, 16′, 21′, 28′, 37′), Volner B. (5′, 19′), Dobos D. (40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!