Annak ellenére, hogy 4 korábbi válogatott játékosa is már máshol pattogtat, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely számára a 2022/2023-as idény is a címvédés megismétléséről szól a férfi kosárlabda NB I-ben – ezt még korábban nyilatkozta Gráczer György, a sárga-feketék ügyvezetője.

“Az előző idényben hat magyar válogatottunk volt, ilyenre nem emlékszem egy csapatnál sem az elmúlt húsz évben” – jelentette ki Gráczer Görgy. – “Ők az előző években is szerettek volna külföldre szerződni, és a kiemelkedő BL-eredményeink is közrejátszottak abban, hogy Benke a francia, Váradi és Golomán pedig a litván ligába távozott. Somogyi pedig az Alba Fehérvár sportkoncepcióját választotta.”

Az ügyvezető kifejtette, a szintén válogatott Perl Zoltán és Keller Ákos élő szerződéssel rendelkezik, a légiósok közül a horvát Boris Barac maradt, Körmendről pedig Krivacsevics Márkó érkezett.
“Leigazoltuk az amerikai Zach Brownt, Matt Tibyt és Raymond Cowellsr, valamint a szlovén Stefan Pot is nálunk pattogtat, így a csapat játékereje nem fog gyengülni” – szögezte le Gráczer Görgy, hozzátéve, a 2022/2023-as szezonban is a bajnoki cím a Falco célja.

Az 1. forduló már pénteken megkezdődött, az ASE Paks hosszabbításban legyőzte az Alba Fehérvárt, a Kecskemét pedig magabiztosan verte a Nyregyházát.

Ma este a rekordbajnok és egyben újonc Honvéd otthonába látogat a címvédő szombathelyi gárda. A meccs előtti beharangozóban Milos Konakov, a bajnokcsapat mestee elismerően szólt a feljutó gárdáról, majd kijelentette, hogy harcos, küzdős meccsre számít, ahol türelmesnek kell lenni a szombathelyieknek.

A csapat fele kicserélődött, de a minőség megvan, zet a pályán kell bizonyítanunk. Az alapszakasz, a bajnokság első meccse mindig nehéz, de megteszünk mindent a sikerért – foalmazott a falcokc.com-on a Konakov mester.

 

 

A Honvéd – Falco meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!