Egy rendkívül hosszú szezon végén lett ezüstérmes a körmendi kosárlabda együttes, amely az új szezonra egy betartottam a magyar magot. Ráadásul minőségi légió sokkal erősítette meg csapatot így joggal bizakodtak a szezon rajtot megelőzően. Bajnokok Ligája selejtező itt ugyanakkor elveszítették a Léva ellen.

Képező oroszlányba mindenképpen szerettem volna kiköszörülni a csorbát és győzelemmel kezdeni az új évadot. Ugyanakkor intő jel volt hogy aktuális a rivális otthonába nem győzni járnak az ellenfelek. Rendkívül kiegyensúlyozott volt az első negyed, hol az egyik, hol a másik csapat volt lépéselőnybe. A negyed végére aztán a Körmend rendezte előbb sorait és a lélektanilag pontos vezetés náluk volt.

A második 20 percben rendezték védekezésüket csapatot, így sokkal nehezebben szerezték pontjaikat a játékosok. Hogy a vendégek ne tudják növelni a különbséget arról Calloway gondoskodott, a nagyszünetre csak kettő volt a két együttes között – a vasi alakulat javára.

A pihenő a vendégeknek nem jött jól, megtörte a lelkesedését és a hazai kosarasok egyre pontosabban tüzeltek a mezőnyből. Hiába kért időt Antonis Constantinides, nem sikerült felrázni tanítványait. A negyed végére aztán a vezetést is átvette az Oroszlány, ők várhatták kedvezőbb helyzetben az utolsó felvonást.

Ahogy az idő fogyott, úgy vált kapkododvá a vasi alakulat játéka. Ennek ellenére is több lehetősége volt a vendégeknek a fordításra, ekkor azonban rendre rossz döntéseket hozták, pontatlan dobásokat vállaltak. Így a szezon első NB I-es mérkőzését elveszítette az Egis Körmend csapata. Legközelebb hazai környezetben javíthatnak Ferencz Csabáék.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 104-98 (29-32, 20-19, 31-27, 24-20)

Egis Körmend: Chambers 10, Mitchell 16, Takács 2, Moore 24/15, Cakarun 13.

Cserék: Kiss 2, Parrish 11/3, Ferencz 2, Durázi 7/3, Omenaka 11.

Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!