Kocogni jó, hiszen ellenállóbbá teszi a szervezetet a különböző vírusok ellen, erős immunrendszert biztosít és megőrzi fiatalságunkat. Bár ezt korábban is menetrendszerűen reklámozta az állam vezetése, van, ami sosem változik. Nem véletlen, hogy a hetvenes évek derekán is ezrek csatlakoztak az országos felhíváshoz és valamennyi városban futóversenyeket rendeztek.

Talán a legnépszerűbb és legnagyobb múltra visszatekintő rendezvénye éppen Szombathelynek van, volt. A Magyar Filmhíradó achívuma 1976 szeptemberébe repíti vissza az olvasókat, hogy a vasi megyeszékhely sportos mivolta mellett a város akkora arculatát is felidézze. Hogy mennyire népszerű volt a 8. Terepfutó verseny? A beszámoló alapján 40-50 ezer ember vett rajta részt.

Akadt olyan bátor vállalkozó, aki az ország túlsó feléröl kerékpározott Vas megye szívébe, hogy próbára tegye tudását és egy nagy család részévé váljon. Peterdi Pál sportolóként, edzőként és műsorvezető-szerkesztőként szinte állandó résztvevője volt a hasonlóan népszerű kezdeményezéseknek. Hozzá hasonlóan különböző területeken tevékenykedő ismert emberek is csatlakoztak a futókhoz.

Peterdi Pál, a népszerű műsorvezető szájából elhangzó mondat pedig tökéletesen összefoglalta, amit a futásról tudni kell: “Tudja, én mért futok? Futok a fiatalságom után és az öreg korom elől. Tudom, hogy a egyiket sosem érhetem el, a másiktól meg sose szabadulhatok, de legalább nem mondhatják el rólam, hogy nem próbáltam meg mindent!” Érdemes lenne megfontolni, nem?

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!