Meglehetősen eseménydús volt a Szombathelyi Haladás háta mögött lévő időszaka. A nyáron alaposan kicserélődött a vasi alakulat kerete, majd egy jó kezdés után csak döcögött a zöld-fehér csapat szekere. Ennek eredményeként Németh Szabolcs vezetőedző távozott, majd visszatért a kispadra Michael Hipp, akitől azt várják a szurkolók, hogy szeretett együttesük régi fényében csillogjon.

Nagy volt tehát a teher a szombathelyi játékosokon valamint frissen kinevezett trénerén. Ennek megfelelően kezdődött a találkozó is. Egyik csapat védelme sem nyílt ki, a támadások szervezése is körülményesebb volt. Ugyanakkor a vendégek jóval aktívabbak voltak és az első percek után a labda birtoklása mellett több akciót is vezettek Bosnjakék.

A félidő közepétől kezdve többször veszélyeztetett a Haladás: Borvető fejjel, Rácz lábbal próbált zavart okozni, de hiába. Előbbi kísérlet a kapu mellett hagyta el a játékteret, utóbbinál a védők vetődtek a labda útjába. A PMFC csak a 42. percben tudott veszélyes helyzetig eljutni, de Verpecz kapusnak ekkor sem kellett játékba avatkozni, így 45 perc után 0-0 állt az eredményjelzőn.

Helesfay bravúrjával kezdődött a második félidő. Nagy formában volt a pécsi kapus, Rácz szép löketés ütötte szögletre. A sarokrúgást követően Borvető stukkolt, a kapus is verve volt, de a kapufa éléről a mezőnybe pattant a játékszer. Postafordultával pedig jött a hidegzuhany: Németh Milán rántotta le ellenfelét a büntetőterületen belül, büntetőhöz jutott a baranyai alakulat.

Kesztyűs kíméletlen végrehajtó volt, majd egy percen belül majdnem kettőre nőtt a különbség – Verpecz ezt káprázatos vetődéssel akadályozta meg. A bekapott gól alaposan kedvét szegte a vasi játékosoknak, akik ritkán tudtak eljutni a hazai kapuig. Ezzel szemben a pécsi támadóknak nagyon feküdt a szombathelyiek lépéskényszere és veszélyes kontrákkal rukkoltak ki.

Verpeczet is alaposan megdolgoztatták a hazai csatárok, de a Hali kapusa tartotta a lelket a társakban. Az utolsó percekre aztán teljesen kitámadt, mindent egy lapra feltéve, de csak egy közeli Bosnjak fejest tudtak felmutatni. Így Michael Hippel a kispadon sem tudott győzelmet aratni a Szombathelyi Haladás, amelyre szerdán újabb megpróbáltatás vár.

Pécsi MFC – Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)

Haladás: Verpecz I. – Lucas Simut, Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Csilus T., Derekas Z., Rácz B. (Nyíri V.), Csernik K. (Sipos Z.) – Borvető Á. (Lencse L.), Doktorics Á. (Hursán Gy.).
Vezetőedző: Michael Hipp

Gólszerző: Kesztyűs (11-esből, 61′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!