Véget ért a Torna Challenge Világkupa, amelynek Szombathely adott otthont a legutóbbi hétvégén. A három napos rendezvény pénteken a selejtezőkkel kezdődött és nem vallott kudarcot a fiatal átlagéletkorú magyar válogatott, amely összesen kilenc döntős helyezést csípett meg. Szombaton a hölgyek teljesítettek jobban,a hogy beszámoltunk róla Székely Zója nyert, Mayer Gréta harmadik lett.

Utóbbi teljesítményét növeli, hogy első felnőtt idényét kezdte meg és ezen a hétvégén több szeren is bizonyíthatott. Ráadásul a vasárnapi fináléban duplázni tudott. Gerendán csak a finn és kanadai ellenfele tudta megelőzni, így 12.733-as összpontszám a harmadik helyre volt elegendő. Makovits Mirtill ugyanezen a szeren a nyolcadik helyen fejezte be a napot.

Mayer Gréta elemében volt, mert talajon is remekelt. Kiváló ritmusérzékkel, hiba nélkül teljesített és ez a 13.033-as eredményen is meglátszott, amely végül a második helyhez volt elegendő. A döntőt végül Jong Katelyn nyerte meg 13.500-as teljesítménnyel. Altorjai Sándor főtitkár elégedettségének adott hangot a hölgyek eredményességét illetően, ugyanakkor visszafogottnak érezte az erősebbik nem szereplését.

Vasárnap viszont erre sem lehetett panasz. Balázs Krisztián korláton a hetedik helyen fejezte be a küzdelmeket, majd következett a nyújtó, ahol két magyar is érintett volt. A mezőnyből alaposan kiemelkedtek a hazai közönségtől fűtött versenyzők. A bolgár, japán, mexikói és ausztrál tornászok kénytelenek voltak ezúttal fejet hajtani.

Balázs Krisztián 14.133-cal a második, míg Mészáros Krisztofer 14.166-os összteljesítménnyel megnyerte a döntőt. Ezzel duplázni tudott szeren belül a magyar csapat, amely a három napot követően 2 arannyal, 2 ezüsttel és 2 bronzéremmel zárta. Az elért eredmények és a mutatott teljesítmények pedig bizakodásra adhatnak okot az október végén kezdődő lisszaboni világbajnokság kapcsán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!