Futamgyőzelemmel és egy hatodik hellyel zárta a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei szezonját a friss négyszeres Eb-győztes Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője, aki a spanyolországi Jaramában rendezett utolsó forduló vasárnapi első viadalát nyerte meg. A 37 éves szombathelyi pilóta megint legyőzhetetlen volt az időmérő edzésen, így gyakorlatilag az idény összes kvalifikációján a leggyorsabbnak bizonyult.

Kiss a pole pozícióból indulva az első versenyen rajt-cél győzelmet aratott, majd a másodikon – a szezon utolsó futamán – a nyolcadik helyről startolva hatodikként ért célba. A magyar Eb-győztes egy hete, a franciaországi Le Mans-ban biztosította be címvédését, miután ott is rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi első viadalon, s onnantól behozhatatlan előnyre tett szert az összetettben.

A versenysorozat hivatalos honlapja szerint Kiss végül 115 pontos előnnyel nyerte az idei Eb-címet, miután ő 410 pontot gyűjtött, a mögötte másodikként záró, hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahn pedig 295-öt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!