Egy hosszú út várt Zalaegerszeg elleni megnyert hosszabbításos bajnoki fordulót követően az Egis Körmend csapatára.

Érdekességképp Finnországban az a Karhu Basket látta vendégül a vasi piros-feketéket, amely szintén Léva csapata ellen búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőkörében. Mindkét gárda szerette volna győzelemmel kezdeni az Európa kupa kiírását.

Az első félidőben hasonló erők küzdelmét láthatták a nézők. Hol az egyik, hol a másik csapatnak ment jobban a játék hullámzó teljesítménnyel kirukkolva. Körmendi alakulat leginkább Mitchell pontjaira hagyatkozott és bár lőtávolon belül maradt, tartósan nem tudott kiegyenlített dobó formát mutatni. Ráadásul a védekezés sem volt kellően acélos.

A nagyszünetben minimális volt a hazaiak előnye úgy tűnt hogy a pihenő jót tehet a magyar együttesnek. A második félidő kezdetén viszont alaposan beragadt a Körmend. Sem támadásban, sem védekezésben nem tudod fel javulni és átlépni saját árnyékán. Ez pedig könnyedén használták ki a fény kosarasok akik a harmadik negyedben állandósítani tudták a 10 pont körüli vezetésüket.

Az utolsó felvonásban még megpróbált nagy hajrát kivágni a magyar ezüstérmes, de hiába. Ezen az estén semmi sem sikerült a körmendi kosarasoknak, főként támadásban maradtak el önmaguk tudásához képest. Ennek megfelelően a FIBA Europe Cup első fordulójában vereséggel kezdett a vasi alakulat.

Karhu Basket – Egis Körmend 77-62 (20-17, 19-20, 18-11, 20-14)

Körmend: Chambers 10, Mitchell 20, Kiss M. -, Moore 8, Cakarun 9.
Csere: Omenaka 2, Doktor P. 1, Durázi 2, Parrish 10/3, Takács K. -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!