DVSE-Master Good – AVUS 14-7 (3-3, 4-2, 4-2, 3-0) 

Debrecen, OB I/B-s férfi bajnoki vízilabda-mérkőzés, 4 forduló

A szombathelyi gólokat Makarenko B. (3), Hajmási A., Szabó B., Kertész B. és Marcijewski A. (1-1) szerezték.

Az OB I/B 4. fordulójában kedvező és kedvezőtlen előjelek egyaránt foglalkoztatták a szombathelyieket. Egyrészt örültek, hogy a lengyel Andrzej Marcijewski végre játékengedélyt kapott és medencébe szállhatott, másrészt a hajnali indulás és a házi gólirály, Csaba Márton munkahelyi elfoglaltság miatti távolléte érzékenyen érintette őket.
Az 1. negyed jól kezdődött az AVUS számára, hiszen Hajmási A., Makarenko B., és Szabó B. is akcióból, illetve megúszásból szerzett gólt, így 3-3-as állásnál fújhattak egyet a srácok.
A 2. negyed derekáig tartották a lépést az AVUS pólósai, Makarenko B., és Kertész B. találataivel 5-5-öt mutatott az eredményjelző. Aztán egy haazi emberelőnyös és akciógól után, a szünetben 2 gól volt a hazaiak előnye, 7-5
A 3. negyed elején Makarenko B. centerből szépített, 7-6, majd a játékrész közepén a lengyel Marcijewski is betalált akcióból, 10-7. Más kérdés, hogy ezzel el is lőtték az összes puskaporukat Zoufal Norbert tanítványai. Történt ugyanis, hogy az utolsó 12 percben sajnos már egyszer sem találtak a debreceni kapuba Hajmásiék, ugyanakkor a hazaiak ebben a játékrészben még egy akciógólt lőttek, 11-7.
A 4. negyedben további 3 gólt lőttek a hazaiak, 2 találatuk akcióból, 1 pedig emberelőnyös helyzetből esett, 14-7.
A vereség után az AVUS edzője mondta el érdeklődésünkre tapasztalatait.
A sorsolás szeszélye nem kedvezett nekünk, hiszen az 1-4. fordulóban 3, a végső bajnoki címre is esélyes csapattal játszottunk. Hajnalok hajnalán utaztunk, nagy távolságra, sajnos így is játszottunk. Már a 2. negyedben éreztem, nem tudtunk 60-70%-nál jobban pörögni. Sajnos ebben a meccsben csak ennyi volt, de örvendetes, hogy számos saját nevelésű, fiatal játékos szállhatott medencébe, közöttük többen is jó egyéni teljesítményel rukkoltak elő. Bíztató volt, hogy Makarenko Balázs 3 gólt is szerzett. Küzdöttünk, hajtottunk, de ma ennyire futotta. Ugyanakkor azt megigérhetem, hogy tavaszra nagyon jó lesz a csapatunk, a fiataloké a jövő – fogalmazott Zoufal Norbert.
A 4. forduló után az OB I/B állása: 1. DVSE 12, 2. Invictus 10, 3. ASI 9…9. AVUS 5, 10. YBL 3…12. Oázis 0 pont. 
Az 5. fordulóban, október 15-én, szombaton 10 órától AVUS – YBL meccset rendeznek.   

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!