Gondos előkészületek után már csütörtökön megkezdődtek a munkálatok a Haladás Sportkomplexum csarnokában, ahol péntektől vasárnapig minden a dartsról szólt. A COVID árnyékában 2020 őszén startolt el először, idén pedig már harmadik ízben csábította a közönséget a Haladás OPEN, amely nyílt erőpróbaként biztosított lehetőséget a nagyérdemű számára, hogy próbára tegye tudását.

Ez a torna egyben jó apropót is szolgáltat az egyesületek számára, hogy az igazán tehetséges amatőrök, a következő lépcsőfokot megtéve már klubok kötelékében folytassák pályafutásukat. Több visszatérő versenyző mellett akadtak újoncok is, akik profi körülmények között álltak tábla elé. Látványból és hangulatos mérkőzésekből nem is volt hiány. Jól megalapozva a profik számára a következő napokat.

Szombaton már a Magyar Nemzeti Bajnokság újabb játéknapját bonyolították le. A 7. fordulót megelőzően nyílt versenyfutás volt várható, hiszen többen is esélyesek még az aranyérem megszerzésére. Kámán Lehel a játéknapot a dobogó alsó fokáról kezdte meg és érezhetően kiváló formában volt. A Szombathelyi Darts Club SE versenyzőjén nem tudtak kifognai.

A legjobb 16 közé három SZDCSE-játékos jutott be: Dobos Dávid és Csóka András mellett Kámán Lehel. Itt viszont utóbbi kettő egymással került szemben és öldöklő csatában a válogatott ajtaján kipogtató Kámán diadalmaskodott. Lendülete egészen a döntőig ki is tartott, itt viszont Krucska József sikeresen állta az útját. Ugyanakkor a riválisok botlása kapóra jött a vasi versenyzőnek.

A nyolcadik – egyben utolsó – kört Kámán Lehel a második helyről kezdheti meg és az eredmények szerencsés alakulásától függően akár a végső aranyérem megszerzése sem elképzelhetetlen. Vasárnap STEEL egyéni Magyar Kupát bonyolítottak le a helyszínen. Ezúttal is egyetlen napon hirdették ki az MK-győztest, így hibázásra nagyon kevés lehetősége volt a résztvevőknek.

Az SZDCSE sportolói igyekeztek minél eredményesebben szerepelni, Ez legjobban Kámán Csongornak sikerült, aki a csoportkörök során nagyon bekezdett és a lelkesedése kitartott az egyenes kieséses szakaszra. Az elődöntőbe jutásért zajló összecsapáson azonban kénytelen volt fejet hajtani, így a napot az előkelő ötödik helyen fejezte be, pontot téve egy sikeresnek mondható hétvégére.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!