A hosszúra nyúlt nyári szünetben sem tétlenkedett a Szombathelyi Pingvinek alig egy éves múltra visszatekintő női szakosztálya. A hölgyek a tavalyi eredményes szereplést szeretnék idén megfejelni – mindezt úgy, hogy saját közönsége előtt szerepelhetnek pályaválasztóként. Ezúttal már nem kell edzések és mérkőzések végett Zalaegerszegre ingázni, ami tovább növelheti a tréningek hatékonyságát.

A legutóbbi hétvégén pedig már tétmérkőzésen bizonyíthattak a lányok és tették ezt kiváló játékkal. Csergő István tanítványai a kezdést követően próbáltak fogást találni a várpalotai riválisán és a játékrész derekán ez gólban is megmutatkozott. Fullár Emma váltotta találatra csapata emberelőnyös helyzetét. Sokáig azonban nem örülhettek a szombathelyi szurkolók, mert gyorsan egalizált a Lizards együttese.

A harmad zárásaként aztán ismét villantak a PINKvinek és Fullár, aki ezúttal közelről volt eredményes. A második etapot a vendégek kezdték jobban, néhány másodperc alatt sikerült kiegyenlíteniük. Nem törte le a vasi gárda lelkesedését a bekapott gól és ekkor már Tausz Hanna vette hátára csapatát. Először saját térfeléről megindulva szlalomozott végig a védők között és lőtt a hálóba.

Majd ismét a támadó volt eredményes, ezúttal viszont egy bully-t eszmélt villámgyorsan és bombázott a kapus lábai között a kapuba. Az utolsó harmadra teljesen kedvüket veszítették a várpalotai játékosok és egyre ritkábban jutottak el a hazai ketrecig. Ekkor viszont a szombathelyi kapusok remekeltek, tovább növelve a hazai hokisok játékkedvét. A hajrában aztán ismét lecsaptak a Pinkvinek.

Fullár Emma cikázott el a bal szélen, majd a kapus előtt keresztbe vezette a pakkot és visszahúzva a rövid sarokba állította be az 5-2-es végeredményt. A szép számú szombathelyi közönség percekig zúgó vastapssal jutalmazta a házigazda teljesítményét. A hétvégén már Ajkán lépnek jégre Csergő István tanítványai, akkor megyei rangadóra kerül sor, hiszen a Kőszegi Jégvirágok vendégeként bizonyíthatnak.

Szombathelyi Pinkvinek – Lizards 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)

Pinkvinek: Dömötör B. – Kőhalmi J., Takács D., Horváth J., Mazzag S., Fullár E.
Csere: Ritecz P. (k) – Bacsák V., Jagodics A., Fullár-Komatits G., Tausz H., Török L., Lakics K., Nagy L., Friedl R., Péntek B.
Vezetőedző: Csergő István
Másodedző: Geosits Levente

Gólszerzők: Fullár /Kőhalmi/ (13′), Fullár /Kőhalmi/ (19′), Tausz (26′), Tausz /Török/ (37′), Fullár /Horváth/ (57′) illetve Kalfsbeek-Dobóczi A. /Szemerei B./ (15′), Kalfsbeek-Dobóczi A. (23′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!