Rendkívül hullámzó teljesítménnyel szerepel az Egis Körmend a hazai és a nemzetközi pontvadászatban is. Bár a szezonrajt nem sikerült jól Ferencz Csabáéknak, de a Zalaegerszeg elleni szomszédvári rangadóból jól merítettek erőt. A támadójáték és a védekezés viszont meglehetősen hullámzó, ami Finnországban is megmutatkozott.

A hétvégén pedig ismét a hazai pontvadászatban várt nagyon nehéz mérkőzés Antonis Constantinides alakulatára. Az Egis Körmend a hibátlan mutatóval rendelkező Kecskemét csapatát fogadták vasárnap este. Két rendkívül elszánt együttes lépett pályára, amely az első negyedben alaposan megnehezítették riválisuk dolgát, főként támadásban.

Ez a védekezés keménységét tükrözte, hiszen ritkán jutottak el a játékosok tiszta dobóhelyzetig. A második negyedben tovább tudta fokozni a tempót a Körmend. Bár a dobásokkal hadilábon álltak, keményen védekeztek, így a félidőben megérdemelten állt jobban a vasi együttes. A szünet viszont megtörte a házigazda lendületét és kapkodóvá vált a játékuk.

A Kecskemét tudatos akciókkal bontotta meg a vasi csapat védelmét és Townes valamint Karahodzics közelről illetve távolról is komoly veszélyt jelentett. Constantinides mester kért időt, sikerült egyenlítenie a Körmendnek, de az utolsó támadásokkal ismét meglépett a KTE. A záró felvonást idegesen kezdték a főszereplők, Mitchell triplája adta meg az alaphangot.

Ezután felváltva estek a pontok, a hazaiak fokozatosan csökkentette hátrányát. Át nem tudta azonban venni a vezetést már a Körmend, a Kecskemét jól őrizte mininális előnyét és hiába szórt egy látványos triplát Mitchell, ezzel csak minimálisra tudta csökkenteni a különbséget. A Körmend a 11. helyről várhatja a folytatást, míg a KTE továbbra is veretlen.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 74-75 (18-17, 18-14, 13-24, 25-20)

Körmend: Mitchell 32/12, Parrish 2, Chambers 7/3, Durázi -, Omenaka 19.
Csere: Moore 6/6, Doktor 3/3, Cakarun 3, Takács 2, Ferencz -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

KTE legeredményesebb játékosai: Townes 21/9, Klobucar 15.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!