AVUS – Ybl WPC 9-5 (2-1, 3-1, 3-1, 1-2)

AVUS-aréna, Szombathely, 100 néző – OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, 5. forduló

A szombathelyieknél Hajmási András 3, Makarenko Balázs 2, Sági Benjámin, Szabó Bence, Kovács Kevin és Maciejewski Andrzej 1-1 alkalommal volt eredményes.

Az 1. negyed 4. percében a vendégek akcióból szereztek vezetést, aztán Hajmási emberelőnyből és makarenko akcióból szerzett találataival fordítotak Zoufal Norbert tanítványai, 2-1.

A 2. negyedben egymás után 3 gólt lőttek a szombathelyiek: Szabó B., Maciejewski A. és Hajmási A. találatai eldöntötték a 3 pont sorsát. A játékrész hajrájában akcióból szépített az Ybl, 5-2.

A 3. negyedben sem ütközött küólönösebb ellenállásba az AVUS. Hajmási A., Kovács K. és Sági B. góljaira csak az utolsó percben tudtak felelni, 8-3.

A 4. negyedben makarenko emebrelőnyből lőtte be a kilencedik szombathelyi gólt, majd a hátralévő 3 percben kozmetikázni tudott a különbségen az Ybl, a vége 9-5 lett.

A sikert Zoufal Norbert edző értékelte.

– A meccs előtt azt kértem a fiúktól, hogy ne kapjunk 6 gólnál többet. Ez sikerült is, a védelem extra volt, de a támadásaink több esetben nem úgy sikerültek, ahogy vártam.  Hiányérzetem van, mert elől több volt a hiba, de összességében elégedett vagyok. Hajtós meccsünk volt, megérdemelten gyűjtöttük be a 3 pontot – fogalmazott az AVUS mestere, aki azt is hozzátette, hogy a jövő hétvégi nemzeti ünnep miatt utánpótlás forduló nem lesz, így normál mederben készülnek, hétfőtől-péntekig edzenek, és felkészülnek és kielemzik a fehérváriak játékát.

Az OB I/B állása: 1. DVSE-Master Good 15, 1. VIWA OSC 12, 3. Invictus 11, 4. ASI DSE 10, 5. Eszterházy 9, 6. AVUS 8…10. Ybl WPC 3, 11. Fehérvár 3…, 14. Oázis 0 pont. 

A szombathelyiek a következő hétvégi fordulóban, október 22-én Székesfehérvárott folytathatják a pontszerzést. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!