Spanyolország, Finnország, Hollandia, Anglia, Ukrajna után 2017 óta már Magyarországon is egyre népszerűbb sportág a Pickleball. Ha a kedves olvasó még nem találkozott ezzel a szakággal, akkor bizonyára nincs benne abban a világszerte közel 3 milliós létszámban, akik rendszeresen űzik – ki profi, ki amatőr körülmények között – ezt a csodálatos sportot.

A A Közép–Kelet Európai Rekreációs Társaság, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., az ELTE-PPK Sporttudományi Intézet valamint az Országos Pickleball Szövetség egy rendkívül jól megszervezett rendezvénnyel próbálta megismertetni a játékot az érdeklődőkkel. A délelőtt szabályismertetéssel és a sportág történetének bemutatásával kezdődött.

Kiderült, hogy a pickleball is a dinamikusan fejlődő szakágak közé sorolható, amely a tenisz a tollaslabda és az asztalitenisz ötvözéséből jött létre. Saját szabályrendszere, mozgáskultúrája könnyen elsajátítható, így alig egy órát követően már barátságos mérkőzésekre is sor került. A gyerekek mellett pedig az oktatók, tanárok is próbára tehették tudásukat szervezett körülmények között.

A KERT célja, hogy minél többen kipróbálják a pickleballt és a felsőoktatásban alternatívát nyújtson a hallgatók számára. Rekreációs célokra is kiválóan alkalmazható a sportág, így a gyerekektől a legidősebb generáción át bárki űzheti. Bőhm Zoltán, az országos szakszövetség elnöke elmondta, hogy az elmúlt év során 60 százalékkal emelkedett a sportághoz csatlakozó versenyzők száma.

Ennek megfelelően már hazai bajnokságot is bonyolítottak a 2022-es esztendőben is. Ráadásul szabadban és termi körülmények között is lehet pickleballozni – természetesen különböző labdákkal, így a profik és az amatőrök számára is akad újabb kihívás. Az Agora Sportházban megtartott rendezvény mérkőzésdömpingbe csapott át és jó hangulatban, alaposan elfáradt versenyzőkkel ért véget.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!