Ki gondolta volna, hogy egy-egy adott sportágban kimagasló nemzet egyszer képviselteti magát Vas megyében is? Az elmúlt esztendők során talán még a Szombathelyi Pingvinek vezetői fejében sem fordult meg hasonló forgatókönyv, amelyre a hétvégén sor került. A Szombathelyi Jégcsarnokban ugyanis valóban történelmi pillanatokra került sor a legutóbbi hétvégén.

A hokisport egyik ékköve és a legerősebb ligája kétségtelen a tengerentúlon található. Ami a kosárlabdának az NBA, az a jégkorongnak az NHL. Nem véletlen, hogy a vasi egyesület is az Észak-amerikai ligájának egyik csapatáról kapta a nevét. A hétvégén pedig egy vérbeli minnesotai egyesület lépett jégre Szombathelyen, hogy felkészülési meccset vívjon a Pingvinekkel.

A 4 the Love of Puck egy lelkes játékosokra épült kis egyesület, amelynek otthona Saint Paulban található. Az amerikai csapat pedig európai turnéra indult és az elmúlt hetek során megfordultak Ausztriában, Csehországban és Németországban is. Ha pedig itt jártak a “szomszédban” ellátogattak a vasi jégcsarnokban is, ahol a Pingvinek valamennyi igazolt játékosa ellen pályára is léptek.

A barátságos találkozón testközelből tapasztalhatták meg a szombathelyi fiúk és lányok, hogy a minnesotaiak már gyerekkoruktól kezdve nemzeti sportként tekintenek a jégkorongra. A pakkal való bánásmód, a korcsolyatudás, az akciók tudatos felépítése mellett a kapusok felkészítettsége is szembetűnő volt a laikus nézők számára is. A kiváló hangulatú mérkőzés remek célt szolgált és jól propagálta a sportágat.

Az összecsapást végül 9-1-re az amerikai együttes nyerte, míg a szombathelyi becsületgólt Zelevics Gergő szerezte, aki egy szép megindulást követően lőtt a hálóba. A találkozót követően állófogadásra és közös ebédre került sor, majd a minnesotai gárda indult tovább, hogy újabb csapatokkal mérkőzzön meg az október turnén. A Pingvinek pedig kamatoztathatják azt a tudást, amelyet alkalmi ellenfelével szemben sikerült felvérteznie magát.

AKI SZERETNÉ VISSZANÉZNI A TALÁLKOZÓT ITT MEGTEHETI !

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!