Nehéz mérkőzés várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületre, amely az NB II-es idény mellett a fő profiljának tekintett egyetemi bajnokságban is megkezdte a szereplést. A tavalyi szezonban komoly célokat tűzött ki a vasi alakulat, amelyeket nem sikerült megvalósítani. Ennek szellemében idén, sokkal motiváltabban vágtak neki a pontvadászatnak és ez az első mérkőzés eredményén is megmutatkozott.

A feldobást követően renkdívül stabil, kiegyensúlyozott védekezéssel rukkolt ki a SzoESE a Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban megrendezett találkozón. A SMAFC igyekezett időkéréssel, majd agresszív letámadással zavart okozni a vasi csapat játékában. Vicze vezérletével azonban sikerült rendezni a sorokat és a kritikus pillanatokban mindig érkezett egy megnyugató vendég kosár.

A nagyszünetig folyamatosan növelte előnyét a szombathelyi gárda, a szünetben megérdemelten állt az eredményjelzőn a 22-43-as eredmény. A pihenő sem törte meg a SzoESE lendületét és az egyre idegesebben játszó soproni kosarasok mellől könnyedén szerezték pontjaikat. Az utolsó negyedre már belefért az is, hogy csak tüzeltek a játékosok, de mindez a pontosság rovására ment.

A szombathelyiek 30 percnyi kiváló védekezéssel és pontos támadójátékkal megérdemelten gyűjtötte be a SMAFC skalpját, amely még sokat érhet az alapszakasz végén. A SzoESE legközelebb október 24-én lép pályára, az este fél 8-kor kezdődő összecsapáson a Ludovika Sportegyesület lesz az ellenfél.

SMAFC – SzoESE 40-68 (11-19, 11-24, 10-17, 8-8)

SzoESE: Kiss M. 19/9, Frisnyák D. 4, Novák M. 2, Vicze K. 19/6, Gundinger S. 3.
Csere: Schöll R. 9/3, Németh B. 6, Gyánó K. 6, Várkony K. -, Gosztom B. -, Tájmel K. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!