A legutóbbi hétvégén Szombathelyen gyűltek össze a legjobb kick-box versenyzők. A Controll Sportegyesület és a Magyar Kick-box Szövetség összefogásának eredményeként az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában a felnőttek és a master-class korosztály számára rendeztek magyar bajnokságot. A hazai színeket képviselő versenyzők némi plusz teherrel léphettek szőnyegre.

A bizonyítási vágytól azonban nem blokkoltak le a szombathelyi sportolók és kiváló teljesítményüknek köszönhetően szép eredményekkel zárták az erőpróbát. Varga Martin hosszabb kihagyás után tért vissza a tatamira, ezúttal a 69 kilogrammosok mezőnyében. Light-contactban ezüst, míg kick-lightban magyar bajnoki címet nyert a tehetséges kick-box harcos.

Nagy esélyesként indult és a vártnak megfelelően kiegyenlített teljesítménnyel rukkolt ki Szmolek Emánuel. A Controll SE élversenyzője light-contact világbajnokként és az idei Európai Egyetemi Játékok kick-light győzteseként sem érte be kevesebben és magabiztosan nyert 84kg light és kick-lightban. Kovács Bálint 94 kilósok között két bronzéremmel fejezte be a küzdelmeket.

A magyar bajnokságon a Controll SE kung-fu szakosztály is képviseltette magát. Sipos Franciska a +70 kilomgrammosoknál, míg
Szabó Márk Csaba -84 kilomgrammosok között lépett a dobogó alsó fokára. Dancsó Zoltán tanítványai közül ketten – Szmolek Emánuel és Varga Martin – hamarosan újabb erőpróbán bizonyíthatnak, hiszen november 12-19-ig Antalyában rendezik a felnőtt Európa Bajnokságot!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!