Utolsó csoportmérkőzését játszotta a magyar bajnok Haladás a Bajnokok Ligájában. A szombathelyiek feltett szándéka volt, hogy utolsó találkozóját megnyerje. Az ellenfél pedig az ukrán Uragan együttese volt, amely válogatott játékosokra épül és egy győzelmével a továbbjutás küszöbén állt. Ezzel szemben a vasi alakulat mindkét meccsét elveszítette.

Remekül kezdte az összecsapást a magyar bajnok. A támadójáték megkoronázásaként Dróth talált a hálóba a második perc végén. Ezt követően magára talált az Uragan és egyre veszélyesebb akciókat vezettek. Két védelmi megingást kihasználtak az ukránok és előbb a hatodik percben kiegyenlítettek, majd a félidő derekán már a vezetést is átvették. Bár a szünetig mindkét kapusnak akadt dolga, de az eredmény már nem változott.

A második játékrész elején aztán ismét betalált az ukrán együttes, ezzel pedig nagyobb nyomás alá helyezték a Haladást. Élvezetes és izgalmakban bővelkedő összecsapáson kétszer is két gólos hátrányból állt fel a vasi alakulat. Ráadásul négy perccel a vége előtt Arnon találatával már egalizált a Haladás. Ebbe viszont az ukránok nem törődtek bele és mindent egy lapra feltéve rohamozni kezdtek.

Újabb gól viszont nem született az összecsapáson, így a szombathelyi együttes döntetlennel zárta a romániai kiruccanást. Harmadik találkozóján játszott talán a legjobban Juanra Calvo együttese, amely végül a BL 4.csoportjának a negyedik helyen végzett. A jó teljesítmény dacára nem jutott az Elit körbe a Haladás.

Haladás – Uragan 4-4 (1-2)

Gólszerző: Dróth (2′), Rutai (28′), Mykytiuk (öngól-30′), Arnon (36′) illetve Mospan (6′), Dychuk (10′), Abakshyn (23′, 30′)

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!